Teszteljük a gravitációt


2022-04-12
Kisfaludy Károly Könyvtár és Rendezvényterem (Győr, Baross Gábor. u. 4.)
Előadás
ingyenes program
Szabó T. Anna költő és Dés András ütőhangszeres zenész estje lesz április 12-én 17 órától a Kisfaludy Károly Könyvtárban.
Hirdetés

A Költészet Napjára harmincéves írói pályája állomásaiból válogat a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb egyénisége, Szabó T. Anna. Az ünnep alkalmából a verset állítja a középpontba.
Élete lassan ötven évében ez lesz az első alkalom, hogy visszatekint az eddigi munkáira, időrendben lépkedve végig tíz verseskötetén: a felolvasást vallomásokkal kíséri, felrajzolja az íveket, a versek hátterét és tétjét. Szó esik majd alkalmi szövegekről, dalokról, gyerekkötetekről, sőt, az álneveken írott, titkos, játékos versek is előkerülhetnek.

A felolvasásokat a kortárs zenei élet meghatározó ütőhangszeres előadóművésze, Dés András improvizációi kísérik végig, a ritmus tudat alatti sugallatát, írás és hang mély, izgalmas kapcsolódását jelenítve meg a színpadon, váratlan gesztusokkal új és új párhuzamokat teremtve a szöveg és a zene közt. Az előadás bátorság, az is kiderül, mennyire bíznak meg ők ketten, ott és akkor a művészi párbeszéd teremtő erejében.

A belépés díjtalan!

Kapcsolódó témák: #költészet napja |
további programok
2024-07-22 - 2024-08-04

LVI. Győri Nemzetközi Művésztelep 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum szervezésében.

részletek
2024-07-19 - 2024-08-18

Fotókiállítás nyílik Győrben

„Ritka Betegek Boldog Pillanatai” - vándorkiállítás.

részletek