Címke: Kölcsey Ferenc
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.01.22.

Kincset ér a kultúra

Mint minden másnak, úgy a kultúrának is felértékelődött a szerepe napjaink vészterhes időszakában. De a művészek, a kultúra jeles képviselői is küzdenek a nehézségek ellen és igyekeznek gyorsan reagálni a felmerülő problémákra. Győrben sincs ez másként. Mert az tény, hogy kultúra nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni. Egy színházi darab, egy kiváló koncert, vagy éppen egy múzeumlátogatás élménye garancia a felhőtlen kikapcsolódásra, arra, hogy kizökkenjünk a szürke hétköznapokból és újra feltöltődjünk.

Csollán Tamara 2023.01.21.

Online tudáspróbát rendez a győri könyvtár

Január 22-én lesz kétszáz éve, hogy Kölcsey Ferenc befejezte Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból című költeményét, mely csakhamar a magyar összetartozás jelképévé, nemzeti himnuszunkká vált.

J. Kovács Andrea 2023.01.09.

Irodalmi kétszázasok

Három jeles és kerek irodalmi jubileummal, pontosabban szólva kétszázadik évfordulóval indul a 2023-as év.

Ficsór Dávid 2022.01.24.

Közös szavalással indult a Kölcsey-hét

Január 22-e a magyar kultúra napja. 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnuszt. A jeles eseményhez kapcsolódva a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában ismét megrendezik a Kölcsey-hetet, mely során játékos formában, sokszínű programokkal, vetélkedőkkel emlékezik meg az intézmény a névadójáról.

Hirdetés