Címke: kereskedelem
Hirdetés
Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.01.

Ha augusztus, akkor dübörög a lecsószezon

Ha augusztus, akkor dübörög az idei lecsószezon. Ez az időszak mindig erős a hazai piacokon, így a győri vásárcsarnokban is, sokan szeretik az ízletes egytálételt, amihez most könnyedén be lehet szerezni a friss paprikát, paradicsomot és hagymát. Ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, jó forgalmat bonyolítanak a csarnok kereskedői, eddig a magyar dinnye és a nyári gyümölcsök pörgették a piacot, most „felzárkóztak” melléjük a finom, különböző módon elkészített és tálalt, házi lecsó legfontosabb alapanyagai.

Győr+ 2023.07.19.

Változik a piac helyszíne

A Győri Fröccsnapok rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne július 22-én, szombaton.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.18.

Nyári gyümölcs: kevesebb, drágább, de jól fogy

Miközben a magyar dinnye jól pörög a piacon, a nyári gyümölcsökből a kedvezőtlen időjárás miatt jóval kevesebb terem, ezért drágult a sárga- és az őszibarack, illetve a kajszi és a lapos barack is. Erről számoltak be Híradónknak a győri vásárcsarnok kereskedői. A tavaszi fagyok, majd a nyári hőség sem tett jót a termésnek, a kis mennyiség pedig sajnos felfelé tolta az árakat. A barackok nagyjából 40-50 százalékkal drágultak, ennek ellenére mindegyik fajta jól fogy, vásárlóból nem lett kevesebb, csak a többség kisebb mennyiséget vesz.

Győr+ 2023.07.10.

2 milliárd forintnyi vagyont zárolt a NAV a csaló kereskedőknél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a hazai és nemzetközi adatokat felhasználva követi a gazdaságban zajló folyamatokat, az adózók magatartását. Az elemzések rámutattak a Budapesti Nagybani Piac egyes szereplőinek országhatáron átnyúló, csalárd számlázási láncolatokon keresztül bonyolított zöldség- és gyümölcskereskedelmi ügyleteire. A csalárd kereskedőknél az elmúlt évek akcióiban közel 2 milliárd forint összegű vagyont zárolt a NAV.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.18.

Matusz Balázs: a sikerhez hit és kitartás kell!

A napokban ismét megjelent a 100 leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, melybe öt, térségünkben működő vállalkozás tulajdonosa, vezetője is bekerült. A fagyasztott és előhűtött élelmiszerek nagykereskedelmével foglalkozó cég alapítója, Matusz Balázs a 92. helyen szerepel a listában. A kezdetekről, karrierről és családról is kérdeztük az 52 éves győri üzletembert.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.05.12.

Az infláció ellenére is dübörög a májusi piac

Hiába a továbbra is két számjegyű infláció, Győrben dübörög a piac. A vásárcsarnokban most májusban szinte minden nap erős, de különösen pénteken és szombaton van nagy tömeg, erről számoltak be a Győr+ Médiának a kereskedők. A vásárlók főleg a hazai primőr zöldségeket keresik. A csarnokban ízletes, idehaza termett paradicsomot, paprikát, retket és padlizsánt lehet beszerezni, általában magától az őstermelőtől.

MTI 2023.04.01.

Győrben is jönnek a legforgalmasabb napok az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

Szöveg és fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont 2023.03.27.

Tarts velünk és alakítsd a jövődet!

Még lehet jelentkezni az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ elnevezésű kereskedelmi szakképzésére.

Havassy Anna Katalin 2023.03.26.

Lendületben az Aréna Piac

A győriek szeretnek piacra járni, ehhez kétség nem férhet. S már azt is egyre inkább megszokják, hogy a közkedvelt ETO Park parkolóból az Audi Aréna mellé költözött a vasárnapi kirakodóvásár. A tavaszias idő sokakat csalogatott ki március 26-án is, a palánták, friss zöldségek egyre kelendőbbek az egész évben megszokott árukészletek mellett.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.01.

Télen is népszerű a vásárcsarnok

A néhány éve megszépült, modern, az árusok és a vásárlók számára is 21. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok télen is népszerű. Legalábbis erről árulkodnak a Győr+ Média által megkérdezett kereskedők beszámolói. A piacosok állítják, a korábbi évekhez képest meglepően jó forgalmat hozott a január és a február is, annak ellenére, hogy például a hazai primőrök dömpingjére még várni kell és a magas infláció sem kedvező. Nem csak élelmiszer fronton bonyolít jó forgalmat a csarnok, a bevásárlók utcájában is szépen fogynak a portékák.

Hirdetés