A győriek hatezer kézilabda súlyát rendelik paradicsomból a foodorán

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.06.27. 10:56

Literes tejet és ásványvizet rendelnek leginkább a győriek online, de népszerű még a szeletelt karaj és a fürtös paradicsom is – derül ki a foodora market adataiból.

A foodora marketnek az évek alatt számtalan extrém rendelésre is volt példa. Győrben a legtöbb rendelést leadott felhasználó tavaly 347-szer vásárolt be, a legnagyobb összegű rendelések toplistáját pedig egy közel 97 ezer forint értékű bevásárlás vezeti 2024-ben. A győri foodora market is büszkélkedhet pár rekorddal, fürtös paradicsomból például annyit rendelnek, amennyit több mint 6000 kézilabda nyomna a friss BL-győztes Győri Audi ETO KC szertárában.

Az elmúlt időszakban jelentősen felpörgött a házhoz szállítások iránti érdeklődés: az e-kereskedelem bővülésén túl a gyorskereskedelemre is megnőtt az igény.

Egyre több a nagybevásárlás

Az ásványvizek, dobozos tejek és zöldségek kerülnek legtöbbször a virtuális kosárba, a friss pékárukból, gyümölcsökből és húsokból átlagosan 3-4 napra elegendő mennyiséget rendelnek a felhasználók.

A győri listát tejtermékek, tojás és zöldségek vezetik, de a rekordot az az egészséges vásárló tartja, aki 341 darab banánt tett a kosarába.

A hűtőt feltöltő kisebb bevásárlásokon felül egyre gyakoribbak az egész hétre tervezett nagybevásárlások is. Egy nagyobb bevásárlásnak pedig súlya is van: az eddigi legnehezebb Győrben leadott rendelés 66 kg-os volt és a Szabadhegyi tavakhoz került kiszállításra.

Győrben is jönnek fel a friss termékek

2024 első felében a győriek körében előretörtek a friss termékek, mint például a csirkemellfilé vagy a fürtös paradicsom.

„A foodora market megjelenésekor leginkább tartós élelmiszereket rendeltek a felhasználók, és a friss termékekkel óvatosabbak voltak. Mára már a friss zöldségek és húsok a legtöbbet rendelt termékek között vannak, sikerült tehát bizonyítani a nem személyes vásárlással szemben szkeptikusabb közönség előtt is” – mondta el Garay Péter, a foodora kereskedelmi igazgatója.

Illusztráció: depositphotos.com