Címke: karrier
Hirdetés
Győr+ 2023.02.06.

A széchenyis mérnökképzés nemcsak papírt, hanem szakmai tapasztalatot is ad

Biró István fővárosiként választotta a győri Széchenyi István Egyetemet. Olyan intézményt keresett, amely gyakorlatorientált képzéseket kínál, hogy a diploma kézhezvételekor már szakmai tapasztalat is legyen a birtokában. Két éve diplomázott járműmérnök alapszakon, és szinte azonnal folytatta tanulmányait gépészmérnök mesterszakon. Tanulmányai alatt is számos pluszfeladatot vállalt, többek között egy térlátást fejlesztő applikációt is készített, ami OTDK-helyezést ért. Jelenleg a Jaguar Land Rover Hungary Kft.-nél dolgozik ADAS rendszerteszt mérnöki pozícióban.

Győr+ 2022.11.11.

A távközlés evolúciójáról beszélt dr. Vári Péter

Itt az Alumni Talk podcast legújabb epizódja, amelyből kiderül, igaz-e, hogy egy fűszállal is lehet rádióadást befogni, működnek-e még a telefonfülkék, és vajon mi lehet a következő lépcsőfok a távközlés evolúciójában. Mindezekről dr. Vári Péter Széchenyi alumnival, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műszaki főigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Győr+ 2022.07.01.

Sorstársait képviseli a látássérült doktorandusz

Dr. Lengyel Júlia tízévesen tudta meg, hogy elveszíti látását, mindez azonban mégsem törte le a szárnyait. Ehelyett fáradhatatlanul képezte magát, és elhatározta, bármi áron, de jogász lesz. Megváltozott munkaképessége ellenére szakmája több területén dolgozik, tovább folytatta tanulmányait a Széchenyi István Egyetem doktori képzésén, közben pedig féléves kisfiáról is gondoskodik. A győri egyetemen végzett jogász számára fontos, hogy kutatásaival elősegítse a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

Győr+ 2022.04.26.

Épületeket és jövőt is épít a széchenyis építészmérnök diploma

Bodor Réka 2021-ben végzett építészmérnökként a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán. Számára az tette vonzóvá az építészmérnök szakmát, hogy ötvözheti benne a művészetet és a mérnöki ismereteket a tervezés során. Bodor Réka egy olyan időszakban végzett, amikor az építőipar csúcson van, az építkezési kedv pedig egyre csak nő. Cikkünkben arról is olvashat, mindez milyen hatással van az építész szakmára és a pályakezdő mérnökökre.

Győr+ 2021.10.28.

A SZE a GYVSE vízilabda-szakosztály partnere

A Győri Vízisport Egyesület vízilabda-szakosztálya a 2021-es országos bajnokságban már az Uni nevet is feltüntetve indul, miután a Széchenyi István Egyetem a klub együttműködő partnere. A versenyzőket így a biztonságot jelentő diplomás életpálya, a közönséget izgalmas meccsek, az egyetemi polgárokat kedvezményes belépők is várják.

Sándor Szigeti 2021.04.14.

Biztonságot ígért és adott a győri mérnökdiploma

Negyven éve államvizsgázott a Széchenyi István Egyetem jogelődjén Varga Péter gépész-üzemmérnök, ipari alpinista, a közel harmincéves Felirat Reklám Műhely cégalapítója. Mint mondta, a főiskolán teljesedett ki személyisége, itt alapozta meg szaktudását, amelyre a mai napig építhet. A sikeres vállalkozó legjobb ötletei a magasban születnek. Hogy mi köze van ennek az egyetemhez? Kiderül cikkünkből.

mti 2020.09.24.

Ma rendezik a Cégek Éjszakáját

Első alkalommal rendezik meg Magyarországon a Cégek Éjszakája elnevezésű rendhagyó karriernapot, a csütörtökön 16 órától éjfélig tartó rendezvény a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözik

Hirdetés