Címke: karácsonyi vásár
Hirdetés
Győr+ 2023.12.08.

Mesés és mámorító: Pink és Szóda a győri adventben

Fehér köntösbe öltözött Győr, hó borította be az utcákat, kellemes illat lengte be a belvárost. A kis faházakban gyönyörű, kézműves termékek sorakoztak, a Széchenyi téren felállított adventi koszorú és a város karácsonyfája mellett, megcsodáltuk a fényjátékot, sőt, találkoztunk a Mikulással is a Pink és Szóda 15., idei utolsó adásában.

Győr+ 2023.12.08.

Pink és Szóda: Hangolódjunk együtt az ünnepekre!

Rendhagyó helyszínen, a stúdión kívül készült a Pink és Szóda 15. adása. Épített díszlet helyett, díszbe öltöztetett meseországban találtuk magunkat. Az ünnepvárás csodája magával ragadó, és ezt az érzést, hogy máshogy lehetne átadni, mint a győri advent lenyűgöző forgatagában.

Németh Boglárka 2023.12.03.

Felgyúlt a hit gyertyája a mesés győri advent forgatagában – SOK FOTÓ!

Megérkezett a december, amely nem csak a téli napok, de az adventi hangolódás, az adventi várakozás kezdetét is jelenti. Mindenki fénybe öltözteti otthonát, környezetét, meg természetesen a lelkét és szívét is. A győri belvárosban pénteken kapcsolódtak fel a karácsonyi hangolódást segítő fények. Vasárnap, azaz ma gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, amelyet hagyományosan a hit gyertyájának is szoktak nevezni.

Forrás és fotók: Győr-Szol Zrt. 2022.12.08.

Karácsonyfa-árusítás a piactereken

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre inkább aktuális feladat a karácsonyfa beszerzése is. A Győr-Szol Zrt. piacterein december 10-én kezdődik a fenyőárusítás. Az értékesíteni szándékozók nagyrészt Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeznek.

Győr+ 2022.11.14.

Mutatjuk a bécsi karácsonyi vásárokat

Bécsben a hagyományokhoz híven idén több helyszíne rendeznek hangulatos adventi vásárokat, többségük már meg is nyitott. Az osztrák fővárosba látogatva a leghíresebb, a Rathausplatzon rendezett vásáron kívül érdemes más helyszíneket is felkeresni!

Győr+ | Fotó: christkindlmarkt.at 2022.11.07.

Bécsben is kisebb lesz a karácsonyi vásár

A bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt, amelyet 1986 óta a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon rendeznek meg november 19-én nyitja meg kapuit. Idén az energiatakarékosság, a fenntarthatóság szempontjából újult meg a vásár.

MTI 2021.12.17.

Szinte mindent rendben találtak a karácsonyi vásárokban

Huszonegy adventi vásárban jártak a decemberi ellenőrzéssorozat első két hetében a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi munkatársai. Kicsin múlott, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt évzáró vizsgálat minden árusítóhelyet "patyolattisztának" találjon. "Mindössze három próbavásárlás tárt fel jogsértéseket, a hagyományos üzletek ennél sokkal több okot szolgáltattak a helytelenítő homlokráncolásra" - közölte az ITM.

Hirdetés