Felgyúlt a hit gyertyája a mesés győri advent forgatagában – SOK FOTÓ!

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2023.12.03. 19:50

Megérkezett a december, amely nem csak a téli napok, de az adventi hangolódás, az adventi várakozás kezdetét is jelenti. Mindenki fénybe öltözteti otthonát, környezetét, meg természetesen a lelkét és szívét is. A győri belvárosban pénteken kapcsolódtak fel a karácsonyi hangolódást segítő fények. Vasárnap, azaz ma gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, amelyet hagyományosan a hit gyertyájának is szoktak nevezni.

A belvárosi ünnepi forgatag része évek óta a Széchenyi téren található óriás adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása is. Az első vasárnapon is rengetegen gyülekeztek a téren, ahol a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola Kisrigó kórusa készült karácsonyi műsorral. 

A téren köszöntőt mondott a Vaskakas Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi

“Ez az adventi időszak a gyerekeknek nagyon hosszú. Ha visszaemlékeznek, kedves Felnőttek a saját gyerekkorukra, mert én emlékszem az enyémre, nos, az a pár nap, főleg a 24-e reggele olyan csiga lassúsággal telt, alig vártuk, hogy felgyúljanak a fények, érezzük a fenyő finom illatát és megpillanthassuk az ajándékokat, amit az angyalkák tettek a fa alá. De azt gondolom, a gyerekeknek nem csak az ajándékokra van szükségük, hanem arra, hogy együtt legyünk velük. Csak azt kérem, amit a gyerekek is, hogy legyen mindenki boldog, énekeljünk együtt, vagy süssük együtt a mézeskalácsot és menjünk el egyet sétálni” – kérte a megjelenteket Kocsis Rozi, aki a gyerekek üzenetét hozta el a győrieknek.

A megható és egyben meghitt előadást követően Wagner Tamás, református lelkész az Úr üzenetével érkezett. “A mi életünkben sem magától gyullad ki a fény, és nem világít hiába. Ha követjük őt megtapasztaljuk ennek a valóságát. A gyönyörködésen túl Istennek a békességét, azt, hogy átölel bennünket, azt, hogy velünk van, hogy nem hagy egyedül életünk egyetlen pillanatában sem, hanem új és teljes élettel ajándékoz meg. Tiéd lehet az élet világossága!” – emelte ki a lelkész.

A műsor végén a lelkész érintésével gyúlt fel a hit lila gyertyája. 

Galéria: Ács Tamás

Természetesen vasárnap is tettünk egy sétát a mesés győri adventben, fotósaink képei önmagukért beszélnek:

Galéria: Marcali Gábor

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #advent | #karácsony | #karácsonyi vásár | #ünnep |