Bécsben is kisebb lesz a karácsonyi vásár

Győr+ | Fotó: christkindlmarkt.at
2022.11.07. 11:41

A bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt, amelyet 1986 óta a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon rendeznek meg november 19-én nyitja meg kapuit. Idén az energiatakarékosság, a fenntarthatóság szempontjából újult meg a vásár.

Hirdetés

A Christkindlmarkton a korábbi évekhez képest egyharmaddal kevesebb, azaz száz stand kínálja a karácsony elengedhetetlen kellékeit. A felszabaduló helyeken fedett pihenőrészeket alakítanak ki, ahol kellemes körülmények között fogyaszthatják a látogatók a forralt bolt, vagy a sült kolbászt.

Idén először kizárólag többször használatos tányérokat és poharakat használnak, de a bögrét idén is haza lehet vinni szuvenírként. Szintén újdonság, hogy a gasztronómiai standok vagy teljeskörű bio-minősítéssel rendelkeznek, vagy legalább a kínálatuk több mint 30 százaléka biológiai gazdálkodásból származik.

A gyerekeket külön a vásár számára készített, kézzel festett klasszikus körhinta várja, valamint egy kifejezetten a gyerekek igényeire szabott stand is található.

Az energiatakarékosság jegyében idén LED-es fényfüzérekkel díszítenek és egy órával rövidebb ideig lesz bekapcsolva a díszvilágítás, valamint negyven fával kevesebbet díszítenek fel.

Ami nem marad el, az a szívekkel feldíszített fa, a rénszarvasszán, az órisákerék, a fagyöngypavilon, a betlehemes sétány és a korcsolyapálya.

A Christkindlmarkt december 26-ig tart nyitva.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Bécs | #bécsi advent | #karácsonyi vásár |