A tenger zamata a tányéron
Ha van étel, amiben egy egész térség napfényes hangulata, fűszeres illata és tengeri frissessége is koncentrálódik, az bizony a mediterrán halleves.
Ha van étel, amiben egy egész térség napfényes hangulata, fűszeres illata és tengeri frissessége is koncentrálódik, az bizony a mediterrán halleves.
Ahogy megérkezik a tavasz, nemcsak a természet újul meg, hanem a konyhánk is. Ilyenkor előtérbe kerülnek a zsenge, friss alapanyagok, mint a spárga vagy az újburgonya – ezek tökéletesen harmonizálnak a szezonális halfogásokkal. A következő recept egyszerre elegáns és letisztult, mégis könnyen elkészíthető otthoni körülmények között is.
„Kétszínű spárga” lazaccal, hollandi mártással, és újburgonyával.
A francia vörösboros marharagu, vagyis Boeuf Bourguignon, nem csupán egy étel – ez egy igazi gasztronómiai legenda, ami a francia vidék ízeit és hangulatát testesíti meg. Ez az étel eredetileg paraszti ételként indult a középkorban. A hosszú főzési idő alatt a hús gyönyörűen megpuhul, és a bor, szalonna, zöldségek összjátéka gazdag, mély ízeket hoz létre.
Új főzőműsorunk, az Ízfaktor második adásában ezúttal egy autentikus milánói ételt ismerhetnek meg. Az osso buco jelentése „lyukas csont”, ugyanis az étel alapja a borjúcsülök.
Az Ízfaktorban egy autentikus milánói ételt ismerhetünk meg. Az Osso Buco jelentése „lyukas csont”, ugyanis az étel alapja a borjú csülök.
Február 13-án este indult a Győr+ Televízió vadonatúj gasztronómiai műsora, az Ízfaktor. Az ötletes, izgalmas és persze ínycsiklandó fogásokat Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo Éttermének séfje tálalja a nézőknek. Ismerjék meg!
Az Ízfaktor első adásában a monarchia korának egyik népszerű fogását, a Kárpáti fogasfilét készíti Hatt Róbert séf – némi csavarral!