Címke: iskolák
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.04.04.

Retextil kihívás a Prohászkában

Ötéves a győri Prohászka Iskola környezetvédelmi kampánya. A Zöld Prohászka kezdetben csupán néhány elkötelezett gimnazista diák és tanár ötlete volt, ám az elméletet gyorsan tettekre váltották és egyre többen csatlakoztak akcióikhoz.

Kárpát Zsolt 2024.03.28.

Népszerű az illemtani verseny

23. alkalommal rendezték meg a dr. Sille István Országos Illemtani Csapatversenyt a Pálffy Miklós Kereskedelmi Technikumban.

Ficsór Dávid 2024.02.22.

Nem csak a lelkeket mozgatták

Február 22-e a Magyar Parasport Napja, ebből az alkalomból már hetedszer rendezett a FODISZ tartalmas lélekmozgató programot a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem támogatásával.

Pulai Sarolta 2023.11.24.

Iskolások a GYHG-nál

Az elmúlt évekhez hasonlóan Győr város önkormányzata idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatához.

Pulai Sarolta 2023.11.08.

Mesés rajzverseny

A magyar népmese szelleme lengte körül az elmúlt hetekben a Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola diákjait.

Győr+ Televízió 2023.10.10.

Rendhagyó tanóra a győri értékekről

Egykori középiskolájában, a Deák Ferenc Közgazdasági Technikumban tartott rendhagyó tanórát Szeles Szabolcs alpolgármester.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.05.19.

Győrben versenyeznek a Kárpát-medence legnagyobb fizika-tehetségei

Öveges József emlékének méltó ápolása és a tehetséggondozás: ezek a fő céljai az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenynek. A 33. alkalommal életre hívott rendezvény döntőjét ezúttal is Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban rendezték.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.04.18.

Nő a feszültség: országos döntő a PÁGISZ-ban 

A Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum ad otthont a Worldskills2024 Lyon nemzeti döntőjének. A legtehetségesebb villanyszerelő képviselheti majd Magyarországot a franciaországi fináléban.

Németh Boglárka 2023.04.04.

Teljes értékű élet látássérültként is

Fóris Norbert látássérültként jött a világra, ennek ellenére teljes értékű életet él. Többek között erről is mesélt a Fekete István Iskola felső tagozatosainak kedd reggel. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kérdezte az egyetemista parasportolót a mindennapok kihívásairól. Norbert vakvezető kutyájával, Gyömbérrel érkezett és minden kérdésre jóízű, szarkasztikus humorú, de őszinte választ adott. Norbert hangsúlyozta: nem szeretné, hogy sajnálják, az a vágya, hogy olyan életet éljen és olyan pályát fusson be, amely példaértékű lehet minden ember számára.

Hirdetés