Hirdetés
Címke: irodalom
Hirdetés
Hajba Ferenc 2020.09.13.

„Kérlelhetetlen és kemény volt”

Az író már azt is megnézi, hova szülessen – állítja pályája emlékezetében Galgóczi Erzsébet, akit éppen kilencven évvel ezelőtt adott vidékünknek a sors.

Farkas Mónika 2020.07.17.

Igaz történetek világmegváltó gyerekeknek

A győri Zalka Csenge Virág Ribizli a világ végén című népmesegyűjteménye nyerte el idén az Év Gyerekkönyve Díjat, a Móra Könyvkiadó gondozásában.

Földvári Gabriella 2020.06.08.

Villányi László új kötettel jelentkezett

Sorrendben a huszadik kötete jelent meg a közelmúltban Villányi László József Attila-díjas költőnek, a májusi bemutatót azonban a járványhelyzet miatt elhalasztották.

Bodrogi Sára 2020.04.11.

Virtuálisan fogja az irodalomkedvelők kezét

A Győr+ Rádió csütörtök esti műsorának vendége Lackfi János költő, író, műfordító volt, aki jelenleg csak virtuálisan, de ebben a nehéz időszakban is fogja közönsége kezét. A költővel Farkas Mónika beszélgetett.

Győr+ 2020.02.11.

Horváth Nóra: „A minőség a Műhely motorja”

A Műhely folyóirat új főszerkesztőjét a győri Apáczai-kar szabad szellemi miliője inspirálta, hogy elinduljon pályáján. Dr. Horváth Nóra, a Széchenyi István Egyetem filozófus docense műhelytitkokat is elárult, amikor arról beszélt, milyen változásokra számíthatnak a kulturális folyóirat olvasói, ha a jövőben kezükbe veszik a lapot.

Győr+ 2020.02.04.

A kreativitás életcél, örömet ad

Fontos, izgalmas és letehetetlen kötet - írja fülszövegében az Új Művészet kiadó, mely a Győrött gyerekeskedő Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész Emlékkövek - Fejezetek egy önéletrajzból című könyvét sajtó alá rendezte. A 90 éves művész az Esterházy-palotában Martos Gábor művészeti íróval beszélgetett a múzeum tulajdonában levő Konok-képek között.

MTI 2020.01.17.

Elhunyt Christopher Tolkien

Elhunyt Christopher Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek a fia, aki apja halála után rendezte sajtó alá addig kiadatlan műveit.

MTI 2020.01.02.

Életrajzi könyv jelent meg Carrie Fisherről

A színész és író Carrie Fisher összetett, szenvedélyes portréját rajzolja meg Sheila Weller új életrajzi kötete, amely Carrie Fisher: A Life on the Edge címmel jelent meg Amerikában.

MTI 2019.11.22.

Nyolcvan éve nem árvereztek ilyen kincset

Nyolcvan év után először bocsájtanak árverésre Petőfi-dedikációt; a 26 millió forinttól kínált Petőfi-kötetre december 6-án licitálhatnak az érdeklődők a Központi Antikvárium 152. árverésén, amelyet a Festetics Palotában tartanak Budapesten.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat