Címke: ipartörténet
Hirdetés
Herkely Ákos 2024.02.26.

A győri ipartörténet nyomában

Andorka Zsolt, a Győri Ipartörténet Alapítvány alelnöke, a 28 éve prosperáló Competitor-21 Kft. ügyvezetője látogatott a Magunk köztbe. Zsolt általában az alapítvány munkájáról, feladatairól szokta informálni a nagyérdeműt, most azonban gyermekkorától induló történetbe csöppentünk, a mosonmagyaróvári agráregyetemtől a marketing szakközgazdász képesítésen át a könyv, lap, kiadvány szerkesztésig.

Szigeti Sándor 2023.11.09.

Hetven éve Győrben: emléktáblát kapott a Ceres

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli idén a Ceres Zrt. A nagy múltú sütőipari vállalat az évforduló alkalmából a Győri Ipartörténeti Alapítvánnyal közösen ipartörténeti emléktáblát avatott fel a cég székhelyén, és könyvet adott ki. Az eseményen Radnóti Ákos is méltatta a vállalatot.

Herkely Ákos 2023.10.18.

Ünnepel a Kenyérgyár

A Mélyvíz vendégei voltak Mikos István, a 70 éves Ceres sütőipari vállalat igazgatója és Andorka Zsolt, a Győri Ipartörténeti Alapítvány alelnöke.

Földvári Gabriella 2023.08.15.

Gépszobrot avattak Győr ipari múltjának megőrzéséért

A Győri Ipartörténeti Alapítvány idén új projektet indított azzal a céllal, hogy minél több régi gép válhasson Győr gazdag ipari múltjának emléket állító gépszoborrá. Az alapítvány erről a kezdeményezésről, valamint a tervezett ipartörténeti túrákról tartott sajtótájékoztatót kedden, majd felavatták az első győri gépszobrot is.

Pécskai István 2022.12.18.

Ismerjük meg Győr ipartörténetét!

Győrben sétálva ma már egyre több helyen találkozhatunk ipartörténeti emlékhelyekkel. Az elmúlt években kihelyezett csaknem 30 db táblával a város gazdag ipari múltjának állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány.

Földvári Gabriella 2021.11.02.

Győr a haza szolgálatában

A Győri Ipartörténeti Alapítvány és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum közös szervezésében kerül sor a Győr a haza szolgálatában című konferenciára november 11-én (csütörtökön) 10 órakor a megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Hirdetés