Hirdetés
Címke: interjú
Hirdetés
Hajba Ferenc 2022.08.07.

Panka szerepében Halász Judit, akit szeretnek a gyerekek

A Kossuth-díjas Halász Judit színművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja játssza Pankát, a papagájt dr. Dézsi Csaba András Gerzson és Panka című mesekötetének hangoskönyvében. Szövege minden mondatát többször elpróbálja a felvétel előtt. Értelmezi az adott szituációt, máshová helyezi a hangsúlyokat, hol visszafogottabban, vagy éppen haragosabban, karcosabban szólaltatja meg Pankát. Halász Judit mindent tud a színházról, ugyanúgy, mint a gyermekek lelkéről. Nemhiába rajonganak érte.

Kárpát Zsolt 2022.06.18.

Kultúrára cserélte az édességet

Hosszú évekig egy multinacionális cégnél dolgozott, most azonban elérkezettnek látta az időt, hogy egy egészen más területen próbálja ki magát. Marton Lászlótól, a Győri Fesztivál- és Művészeti Központ tavasszal kinevezett igazgatójától egyébként nem áll távol a rendezvényszervezés, hiszen a Győrkőcfesztivált kreatív ötleteivel a kezdetek óta segíti.

Csollán Tamara 2022.05.28.

Himalája és lámakolostor a Tátrában

Középiskolai tanulmányait Kaposváron, a Cukor- és Édesipari Technikumban végezte, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán diplomázott. Később a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Keletkutató Intézet munkatársa és az ELTE előadója lett. Mára pedig az egyik legolvasottabb magyar kalandregény író. Leslie L. Lawrence tegnap Győrbe látogatott, ahol kitartó rajongók sokasága állt sorban aláírásért és egy közös fotóért.

Pécskai István 2022.05.22.

Az ifjabb Klausz lett az ETO új gólvágója

Sorozatban a negyedik mérkőzését nyerte meg az ETO FC a labdarúgó NB II.-ben. A győri csapat a 17 éves Klausz Milán góljával verte 1–0-ra idegenben a Szegedet. A fiatal támadó már a második találatát jegyezte a felnőttegyüttesben tavasszal, az előző fordulóban a III. Kerület ellen (7–0) is eredményes tudott lenni.

Farkas Mónika 2022.05.08.

Isten éltesse, Maestro!

Berkes 70! Eltelt egy újabb év, kerek születésnapi évfordulóján köszöntjük a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjét, Berkes Kálmánt. Tavaly beszélgetésünk kiindulópontja a járványügyi helyzet volt, idén is innen indítunk, mert mindig bebizonyosodik, hogy az egészségnél nincs fontosabb.

Földvári Gabriella 2022.03.29.

Rita, a maratonfutó családsegítő

Rákosi-Tóth Ritát választotta a győri közgyűlés újabb öt évre a Család és Gyermekjóléti Központ igazgatójának. A szakembert, aki 2012 óta vezeti az intézményt, többek között arról kérdeztük, hogy a covid és a háborús menekülthelyzet milyen új kihívás elé állítja a családsegítőket.

Garamvölgyi Imre 2022.03.27.

Nem gondoltam, hogy Julika is lehetnék

Kockás sapi, szoknya, harisnya, bakancs, frissen mosott haj és egy emberméretű hátizsák. Így érkezett Sóvári-Fehér Anna az interjúra. Előző este előadása volt a Győri Nemzeti Színházban, most pedig Kaposvárra indul az egyetemre, ahol a színészmesterséget tanulja. Jó tanuló lehet, hisz élete első szerepe máris egy főszerep lett...

Pécskai István 2022.02.23.

Hazai jégen tehet nagy lépést a továbbjutás felé az ETO

Bravúros diadalt aratott az UNI Győr ETO HC csapata a jégkorong-Erste-ligában. A zöld-fehérek idegenben verték 2-1-re a DVTK Jegesmedvéket a play-off-kvalifikáció második mérkőzésén, kedden. A három nyert meccsig tartó párharc állása jelenleg 1-1, a győriek csütörtökön hazai pályán fogadják a miskolciakat.

Győr+ 2022.02.18.

Nagy koncertre készül Győrben Veréb Tomi

A Puskás, a musical Puskás Öcsije, vagyis Veréb Tamás nagyon jól érzi magát Győrben. A darab kapcsán az utóbbi időben gyakran megfordult a városban, ahol egyre többen fel is ismerik. Nem csoda, hiszen a színész, énekes 2016 óta az ország kedvence.

Ficsór Dávid 2022.02.13.

A sportban nincs „mi lett volna, ha”

Tarolt az úszó országos bajnokságon, 200 méteres vegyes úszásban 7. lett az Európa-bajnokságon, a tokiói olimpián pedig a 17. helyet szerezte meg. Sebestyén Dalma számára mozgalmas év volt a 2021-es, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. A Győri Úszó SE kiválóságát a tavaly elért eredményei alapján „Az év győri sportolója” gálán a 3. legjobb női sportolónak választották.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat