Címke: interjú
Hirdetés
Farkas Mónika 2023.10.18.

Exkluzív interjú Ákossal a Divertimentóban

A Kossuth-díjas énekes-előadóművész, Ákos a Győri Filharmonikus Zenekarral próbált a múlt héten. Harminc év címmel jubileumi koncertre készül a győri társulattal a Magyar Állami Operaházban, ezt megelőzi a Nyilvános főpróba a Richter Teremben. "Fúvóskavalkád" - Pál-Fejes Ágnes, a Zenélő Hétvégék koordinátora, pedagógusa már nagyon készül a november 18-19-i hétvégére.

Szigeti Sándor 2023.09.02.

Vígh Zsolt: „Győr a szívem közepe”

Tehetséges futballista volt, de végül a pingpongot választotta. Verseket ír, irodalomrajongó, szívesen fotózik. A Szent László-díjas Vígh Zsolttal, a magyar paraasztalitenisz-válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk.

Pécskai István 2023.08.24.

Halász Bence római utazással ünnepelheti meg a vb-bronzot

Fantasztikusan szerepelt Halász Bence a budapesti atlétikai világbajnokságon. A 26 esztendős kalapácsvető 80,82 méteres eredménnyel bronzérmet nyert a viadalon, a legrangosabb sporteseményen, amelynek hazánk valaha is otthont adhatott.

Molnár Zsuzsa 2023.08.21.

A hit segített az énekesnőnek legyőzni a nehézségeket

Bayer Friderika nevét a legtöbben a Kinek mondjam el vétkeimet című dalhoz kötik, amivel az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon a 4. helyet szerezte meg. Ezt a sikert azóta sem szárnyalta túl egyetlen hazai induló sem.

Csollán Tamara 2023.07.08.

A haza jelent mindent, ami jó

Büki Lajos az 1956-os szabadságharc nemzetőre, aki a forradalom napjaiban barátjával, Török Istvánnal megszervezte a rendfenntartást a megyében, próbálták megakadályozni a vérontást, az ávósok meglincselését. Később tagja volt annak a vagongyári küldöttségnek, mely a Parlamentbe vitte a munkások követeléseit.

Csollán Tamara 2023.03.11.

Győrbe ültetett fikció, avagy a Csont és virág

Különleges helyszínen, Győrben játszódik a tököli származású Bagyó Johanna első regénye, a Csont és virág. A történet főszereplője egy különös fiatalember, Mészáros Zénó új életet kezdeni érkezik a folyók városába. A szerzőt a számunkra kedves helyszínválasztásról és a könyv születésének körülményeiről kérdeztük.

MTI 2023.03.05.

Szijjártó Péter: emberi életeket mentene a béke

Emberi életeket mentene az ukrajnai béke, a magyar kormány ezért szorgalmazza a tűzszünetet és a béketárgyalások azonnali megkezdését - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az N1 horvát hírtelevízió műsorában.

Németh Boglárka 2023.02.15.

Magyar kutyás mentők hőstettei Törökországban

Lendon, a 10 éves németjuhász és gazdája, Kulcsár József, a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetője nemrég tértek haza Törökországból, ahol a Magyar Református Szeretetszolgálattal együtt a földrengés sújtotta területeken segítették az emberek mentését. Lendon három négylábú társával együtt hat ember életét mentette meg, de sajnos több áldozat holttestére is rábukkant. A kutya és gazdája nagyon kimerültek, de minden erejükkel azon voltak, hogy minél több túlélőt mentsenek ki a romok alól. A bakonypölöskei mentőcsapat vezetője őszintén mesélt a Győr+ Médiának a katasztrófáról, a körülményekről, sikerekről és a borzalmakról is.

Pécskai István 2023.01.22.

Soha nem adja fel az ETO paraguayi támadója

Nicolás Morínigo személyében magyar felmenőkkel rendelkező, a paraguayi utánpótlás-válogatott támadójával erősítette meg keretét az ETO FC NB II.-es labdarúgócsapata. A csatár célja, hogy jó játékkal és minél több góllal segítse a zöld-fehéreket.

Hirdetés