Halász Bence római utazással ünnepelheti meg a vb-bronzot

Pécskai István Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség
2023.08.24. 16:25

Fantasztikusan szerepelt Halász Bence a budapesti atlétikai világbajnokságon. A 26 esztendős kalapácsvető 80,82 méteres eredménnyel bronzérmet nyert a viadalon, a legrangosabb sporteseményen, amelynek hazánk valaha is otthont adhatott.

A szombathelyi sportoló pályafutása második vb-érmét szerezte, ezt megelőzően, 2019-ben Dohában lett harmadik.

,,Sikernek könyvelem el a Budapesten nyert bronzérmet. Rendkívül érzelmes verseny volt hazai környezetben. Nehéz szavakkal leírni, mit jelentett számomra, hogy egy órán keresztül buzdítottak a szurkolók a lelátóról. Annyira jó érzés volt, ha rágondolok, még most is futkos a hideg a hátamon – mesélte Halász Bence a Győr+ Médiának.

Hozzátette, a vb-n nyújtott teljesítménye jó visszaigazolás, hogy jó úton halad.

Boldog vagyok, hogy nyolcvan méter fölött tudtam dobni. Ez persze nem jelenti azt, hogy erre a teljesítményre bármikor képes vagyok. Mindig keményen meg kell dolgozni érte. Különösen annak tükrében számít jónak a dobásom, hogy másfél hónapja még a 77 métert tudtam elérni. Emellett folyamatosan sérülések, betegségek akadályozták a felkészülésemet” – magyarázta Halász Bence.

A sportoló rendkívül népszerű nyilatkozatot adott a győzelme után. Az interjúban az ünneplésre vonatkozó kérdésre azt felelte, „grealishezést” tervez. Jack Grealishre, a Manchester City angol focistájára utalt, aki idén a Bajnokok Ligája-győzelmet követően napokig önfeledten bulizott.

A döntő utáni este volt egy kis ünneplés. A nagy bulira még nem került sor, de ami késik, nem múlik. Egyelőre nem volt időm a pihenésre, de szeretnék majd elutazni valamerre. Nagyon kedvelem a történelmi városokat, többek között Rómát. Elképzelhető, hogy az olasz fővárosban fogok nyaralni” – tette hozzá Halász Bence.

Az újabb vb-bronzérem után sem változtak a 26 esztendős kalapácsvető céljai.

Egyáltalán nem szeretnék hátra dőlni. Már csak azért sem tehetem meg mindezt, mert jövőre Eb-t és ötkarikás játékokat is rendeznek. Szeretném olimpiai, világ- és Európa-bajnokként befejezni a pályafutásomat” – jegyezte meg a kalapácsvető.

A sportolónak rengetegen gratuláltak a vb-bronzhoz.

,,Igyekszem mindegyik üzenetre válaszolni, már körülbelül 500-ra visszaírtam. Számomra különösen fontosak azok a gratulációk, amelyeket külföldön dolgozó barátaimtól kaptam, akik nem tudtak eljönni a versenyre” – nyilatkozta Halász Bence.

Korábban a témában: