Hirdetés
Címke: influenza
Hirdetés
Bajzát Zsuzsi 2022.04.12.

A jó időben is vigyázzunk a gyerekekre!

Réteges öltözködés, vitaminok, jó levegő. Ezek az alappillérei a mostani náthás, megfázós időszak elkerülésének, legyen szó felnőttekről vagy gyerekekről egyaránt. Kedden a Győr+ Reggeliben Dr. Lőrinczi Katalin gyermekorvos osztotta meg jó tanácsait a hallgatókkal.

MTI 2022.03.18.

Erősödött az influenza

Magyarországon az év 10. hetében, március 7-13. között tovább erősödött az influenza - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Ficsór Dávid 2022.03.10.

Győrben is egyre több az influenzás gyerek

Tovább fokozódott az influenzaaktivitás a 8. héten Magyarországon, olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentésében. Február 21. és 27. között több mint 17 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

MTI 2022.02.07.

Nem nőtt jelentősen az influenzaszerű megbetegedések száma

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január 24. és 30. között 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 800-zal többen, mint az előző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Tóth Vivien 2021.12.14.

Infralámpával a megfázás szövődményei ellen

Az infralámpa használata kifejezetten javasolt a felső légúti megbetegedések kiegészítő terápiájaként. Használatával megelőzhetőek és kezelhetőek az olyan szövődmények, mint a középfülgyulladás, vagy arcüreggyulladás, valamint kellemes meleg érzetével a makacs náthával is fel veszi a harcot.

MTI 2021.12.09.

Rendkívüli influenzaszezon elé nézünk

A tavaly elmaradt influenzaszezon, az enyhébb járványügyi intézkedések, valamint az újonnan megjelent influenza-vírustörzsek miatt a korábbiakhoz képest idén sokkal súlyosabb influenzajárványra lehet számítani - véli Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának nyugalmazott vezetője.

Győr+ 2021.10.25.

Továbbra is ingyenes az influenza elleni védőoltás

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter hétfőn. Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál.

Ficsór Dávid 2021.01.20.

Kevésbé “kapós” az influenza

Január 4-e és 10-e között az országban összesen 4100–an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, olvasható a népegészségügyi központ, influenza figyelőszolgálatának oldalán.

MTI 2020.11.24.

Ismertetni kell, hogyan hatnak a védőoltások

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat