Címke: influenza
Hirdetés
Németh Boglárka 2024.01.10.

Győrben is támadnak a vírusok!

A téli szünet előtt rengeteg volt a beteg, most azonban a páciensek 99%-a vírusfertőzéssel küzd, amire antibiotikumot nem, csak tüneti terápiát kell alkalmazni, indokolt esetben pedig covid tesztet is végeznek a gyermekorvosok.

MTI 2023.10.30.

Elérhető a térítésmentes influenza védőoltás

Hétfőtől elérhető a térítésmentes influenza elleni védőoltás a három évesnél idősebbeknek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az MTI-vel.

Zombai-Kovács Ákos 2023.02.02.

Akár influenza, akár kullancs: fontos az oltás!

Békés mellett Győr-Moson-Sopron vármegyében dőltek ágynak a legtöbben influenzaszerű megbetegedéssel. A Győr+ Média által megkérdezett szakember szerint a mostani járvány okozta tünetekkel hosszabban kell otthon maradni, de a doktor a védőoltás beadását is javasolja. Nem csak az influenza, de a fertőzött kullancscsípés ellen is hatékony védelmet nyújt az oltás, ezt azonban egyelőre csak kevesen veszik igénybe Magyarországon.

MTI 2023.01.26.

Influenzás tünetek: sok a beteg Győr-Moson-Sopronban

A múlt héten csaknem 24 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK). A legtöbb jelzés Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyéből érkezett.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.13.

Itt van az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány, egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Győr+ 2022.12.05.

Gyógyteák influenza idejére

Betegnek lenni sosem jó, és persze azt sem szeretnénk, hogy épp az ünnepi készülődést, a karácsonyt árnyékolja be az influenzaszezon. Jó megoldás lehet a forró tea, hiszen már gyógyteákkal is felvehetjük a harcot például az influenza tünetei ellen.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.02.

Sok a beteg: az influenza és a covid is fertőz       

Egyre többen köhögnek, tüsszögnek, fáj a fejük és a torkuk, sok a beteg az egész országban és Győrben is. Az influenza és a Covid is fertőz novemberben. Azt, hogy megfázással vagy koronavírussal dőltünk-e ki, csak a teszt tudja biztosan kimutatni.

Győr+ 2022.10.14.

Intenzívebb lesz az idei influenzaszezon

Az elmúlt években a korlátozások, a kötelező maszkviselés miatt az influenzajárvány enyhébb volt, de idén az várható, hogy intenzívebben fog visszatérni - tudatta a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Hirdetés