Címke: határellenőrzés
Hirdetés
Győr+ 2023.05.22.

Megerősítették a határellenőrzést Ausztriában

„Ausztria megszigorította a határellenőrzést a szomszédos országaival miután a magyar kormány szabadon engedi a magyarországi embercsempészetért elítélt külföldi foglyokat” - írja a volksgruppen.orf.at.

Győr+ 2023.05.13.

Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Szlovákia – a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken - 2023. május 24. és június 8. között biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be.

MTI 2023.04.24.

Ausztria újabb 6 hónappal meghosszabbítaná a határellenőrzést

Az osztrák határellenőrzés meghosszabbításáról is tárgyalt Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnök hétfőn Bécsben Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel, és kifejezte abbéli reményét, hogy még a nyár előtt megoldást találnak a problémára - közölte a szlovén közszolgálati televízió.

MTI 2023.04.11.

Ezt tervezi Ausztria a határokon!

Ausztria azt tervezi, hogy május 11-től további hat hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést a magyar és a szlovén határon - mondta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter kedden az ORF osztrák közszolgálati műsorszolgáltatónak.

Győr+ 2023.04.05.

Drónokkal a zöldhatárban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt feladata – az illegális tevékenység megakadályozása érdekében – az ország zöldhatárainak ellenőrzése. Ezeken a határszakaszokon a csempészek a legkülönfélébb módszerekkel, például drónnal, sárkányrepülővel, kisrepülővel próbálják bejuttatni árujukat. A NAV saját beszerzései mellett most külső forrásból is érkeztek a határ ellenőrzését támogató felszerelések: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felajánlásának köszönhetően új drónokkal bővül a pénzügyőrök arzenálja.

Mireider Máté 2022.12.14.

Bakondi György: nő a migrációs nyomás

Nő a migrációs nyomás, idén már több mint 260 ezer migránst fogtak el a magyar határvédelmi szervek, ami jóval több mint kétszerese a tavalyinak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán kedden.

MTI 2022.08.03.

Megkezdődött a határvadászok alkalmassági szűrése

Valamennyi megyében megkezdődött a határvadásznak jelentkezők egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálata - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szerdán.

Hirdetés