Címke: hangszer
Hirdetés
Győr+ 2022.03.31.

Minőségi hangszerekkel fejlődik a hangszerpark

Csaknem hatmillió forintos altszaxofon- és klarinétbeszerzés révén javultak a minőségi képzés feltételei a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán. A hangszervásárlások a hallgatók felkészülése mellett a Győr Symphonic Band és az Egyetemi Zenekar felkészülését, koncertjeit is segítik.

Bajzát Zsuzsi 2022.03.16.

Ütős örömünnep a Molnár Vidben

Régi múltra tekint vissza Győrben az ütős zene. Városi események, ünnepségek állandó vendégei a hangszeres előadók, akik már pici koruktól kezdve a zene bűvöletében élnek. A Nemzetközi Ütősmaratonok évtizedekig adtak nívót ezeknek a tradicionális hangszereknek, melyek most, kiegészülve modern társaikkal, újra reflektorfénybe kerülhetnek.

Németh Boglárka 2022.02.23.

Huszonnyolcadik furulyafesztivál a zsinagógában

A hagyományokhoz híven 2022-ben is megrendezték a furulyafesztivált. Immár 28. alkalommal gyűlt össze hét általános iskola és egy óvoda a zsinagógában, hogy a zeneszóval elkápráztassák a nézőközönséget.

Győr+ 2021.08.08.

A zene végigkíséri egész életét

Vajon belegondoltunk-e már, hogy mit jelent számunkra a zene? Hogy milyen hatással lehet a későbbiekre egy jó koncert, vagy hogy milyen könnyen idézhetünk fel élményeket egy-egy dal segítségével? Bendl Tamás életét végigkíséri a rockzene, aminek hatására, 2008 óta hangszereket is készít.

Hirdetés