Címke: Győri Filharmonikus Zenekar
Hirdetés
Csollán Tamara 2024.01.16.

Kiváló évet zárt a Győri Filharmonikus Zenekar

A takarékoskodás és a mértéktartás jellemezte a 2023-as évet, ennek ellenére rekord bevételt ért el a Győri Filharmonikus Zenekar. Fűke Géza azt is elmondta, fellépés dömpinggel indult az év, és május végéig szinte megállás nélkül koncertezik az együttes.

Győr+ 2024.01.16.

Hangszert loptak a győri filharmonikusoktól

A Győri Filharmonikus Zenekar igazgatósága egy nagy értékű hangszer eltulajdonítása miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Farkas Mónika 2023.12.18.

Karácsonyi hangverseny

A Győri Filharmonikus Zenekar gyönyörű műsorral várja közönségét december 21-én az Evangélikus Öregtemplomban. A Karácsonyi hangverseny című programban Corelli, Telemann, Rameau és Mozart remekművei csendülnek fel Rajna Martin vezényletével, aki csembalón is közreműködik. A szólista, Vörös Ádám barokk trombitán játszik majd.

Győr+ 2023.12.10.

Átadták a Győri Filharmonikus Zenekar legrangosabb díjait

Az idei év mérföldkő a Győri Filharmonikus Zenekar életében. Bőkezű lokálpatriótáknak köszönhetően 2023-ban létrejött a Pro Orchestra Alapítvány, melynek elsődleges feladata az együttes céljainak támogatása. A társulat hálája és megbecsülése jeléül az idei Pro Orchestra-díjakat az alapítóknak, Prof. Dr. Oláh Attilának, Petz Dávidnak és Szekeres Istvánnak ítélte oda, akiket Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója köszöntött a december 9-i „Duo Daniel” című bérletes hangversenyen.

Szerző és fotó: Győr+ 2023.12.09.

Győr+ Angyalok – december 9.

Kinyílt adventi kalendáriumunk 9. ablaka! Zenét adni teljes boldogság. A Győri Filharmonikus Zenekar tagjai egy főpróbára hívták meg az EESZI időseit. A koncertélmény mellé az ajándékokat a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. biztosította.

Farkas Mónika 2023.11.29.

Haydn és a csembaló

A próbák már javában tartanak, pár óra és felcsendül a zenetörténeti ritkaság és a hozzá kapcsolódó műsor Haydn és a csembaló címmel a Richter Teremben.

Farkas Mónika 2023.11.21.

Romantikus gyöngyszemek

A műfaj legszebb darabjait tűzi műsorára a Győri Filharmonikus Zenekar Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálásával és Czene Rudolf zongoraművész közreműködésével. Liszt és Brahms művei Veszprémben, Zalaegerszegen és Mosonmagyaróváron csendülnek fel.

Németh Boglárka 2023.11.18.

Zenélő hétvége a győri filharmonikusoknál

A “Fúvószenekari kavalkád”-dal folytatódott a Győri Filharmonikus Zenekar Zenélő hétvégék sorozata. A komoly zenei ismerkedős hétvége célja, hogy a gyerekek játékos módon tekinthessenek be a zenekar életébe, a hangszerek működésébe.

Farkas Mónika 2023.11.15.

Haydn és a csembaló

Különlegesnek ígérkezik és legekben sem szűkölködik a Richter János hangversenybérlet következő bemutatkozása november 30-án. A Haydn és a csembaló című koncerten a magyar régizene-játék korszakos egyénisége, Spányi Miklós játékával avatja fel a Győri Filharmonikus Zenekar új csembalóját.

Hirdetés