Címke: Győri Filharmonikus Zenekar
Hirdetés
Farkas Mónika 2024.05.16.

Zenélő udvar

Közeledik a nyár és közeledik a Győri Filharmonikus Zenekar első szabadtéri koncertje. A Divertimento műsorában a június 11-i Zenélő udvar című programról beszélt a karmester, Berkes Kálmán művészeti vezető és a szólista, Ráczné Nagy Andrea, a társulat hegedűművésze.

Farkas Mónika 2024.05.06.

Bruckner 4

A Győri Filharmonikus Zenekar Anton Bruckner születésének 200. évfordulójára tűzi műsorára 4. szimfóniáját. Megszólaltatása a mai napig hatalmas kihívás zenekarnak-karmesternek egyaránt, így nem mindennapi feladatra vállalkozik a társulat Rajna Martin vezető karmester irányításával május 8-án a felújított és újjászentelt Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Farkas Mónika 2024.04.29.

We all love Ennio Morricone

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű afrikai és ázsiai turnén vett részt. A társulat a Kékfrankos koncertsorozat lezáró koncertjén, Fertőrákoson augusztus 24-én két időpontban, a We all love Ennio Morricone 2007-es tribute albumról válogat. A különleges élményt ígérő filmzenei koncert előkészületeiről Ősz Gábor igazgatóhelyettes mesélt a Divertimento műsorában.

Kárpát Zsolt 2024.04.26.

Szívvel-lélekkel, zenével

Már 8. alkalommal rendeztek Polgári Fórumot csütörtökön, a belvárosi Zichy-palotában. Az eseményen Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője beszélgetett Fűke Gézával.

Farkas Mónika 2024.04.22.

A walkür

Szűnni nem akaró vastaps ünnepelte Wagnert, a kiváló szólistákat és a Rajna Martin vezette Győri Filharmonikus Zenekart. A bérletes közönség A walkür hatalmas ívű első felvonását hallgathatta meg, mely a Tetralógia hatalmas folyamából kiemelve a koncerttermekben is gyakran felcsendül. A mindent elsöprő szerelem csodálatos történetét elsőrangú énekesek: Karine Babajanyan, Nyári Zoltán és Don Lee keltették életre.

Farkas Mónika 2024.04.15.

Hamar

Felemelő élmény volt a Győri Filharmonikus Zenekar pénteki koncertje. Ismét Győrben dirigált a Morvai Filharmonikusok vezető karmestere, a Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt.

Farkas Mónika 2024.04.10.

Az összefogás ereje

A Divertimento műsorában Fűke Gézát, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóját Farkas Mónika kérdezte a húsvéti ünnepről, az alakuló Közönségzenekarról, a Kantharosz Gála Győrről, valamint a tavaszi menetrendről.

Farkas Mónika 2024.04.10.

Disco Symphonic

Az áprilisi nyár elhozza a Disco Symphonic, a Melody Maker és a Győri Filharmonikus Zenekar crossover produkcióját. A június 29-i szimfonikus szuperkoncertről a formáció énekesét, Bebét és vezetőjét, Glatz Gábor dobost kérdeztük.

Venesz Klaudia 2024.04.05.

Rekordbevétellel zárt az idei Kantharosz

Példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot a győri és Győr környéki civil szervezetek és az adakozó kedvű magánszemélyek, akik az idei Kantharosz Gálán minden eddiginél magasabb összeget, több mint 25 millió forintot gyűjtöttek össze.

Hirdetés