A felejthetetlen Morricone-sztori 2024 augusztusában folytatódik!

Farkas Mónika Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
2024.07.08. 13:55

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe egy dátum biztosan beleégett: 2009, amikor is a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val egy korábbi együttműködést (2004) követően, nagy sikerű afrikai és ázsiai turnén vett részt.

A nagy utazás a marokkói Rabatból indult, majd Kínában és Dél-Koreában folytatódott. A turné második szakasza június 25-én a torinói Reggia di Venaria-ban volt, majd további koncertek következtek Bergamóban.  

A közös történet 2024. augusztus 24-én egy újabb állomásához érkezik Fertőrákoson! A Kékfrankos koncertsorozat lezáró programjában a társulat újra együtt játszik Morricone korábbi zenészeivel. Az est karmestere Ludovico Fulci billentyűs lesz, aki a Mester koncertjeinek állandó közreműködője volt. A libabőrös élmény adott lesz, hiszen eljön Susanna Rigacci is, de visszatér Paolo Zampini fuvolista, Nanni Civitenga basszusgitáros, Nicola Costa gitáros és Maurizio Trippitellit a dobok és ütőhangszerek mögött láthatjuk majd a Barlangszínházban augusztus 24-én.  

A We all love Ennio Morricone című koncertről és a korábbi évek felejthetetlen élményeiről a társulat igazgatóját, Fűke Gézát, igazgatóhelyettesét Ősz Gábort, valamint Magyar Judit hegedűművészt kérdeztük.  

Kapcsolódó témák: #Győri Filharmonikus Zenekar | #koncert | #zene |