Hirdetés
Címke: Győri Egyházmegye
Hirdetés
Győr+ 2021.10.25.

Egyházi kézben a Márton Lakóotthon

A „Híd a jövőbe" Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány által fenntartott nyúli Márton Lakóotthon működtetését a Győri Egyházmegyére bízta. A hivatalos dokumentumok aláírására és az ajándékozásra október 25-én került sor.

Földvári Gabriella 2021.09.14.

Fotókon a 25 évvel ezelőtti győri pápalátogatás

A vasárnapi budapesti pápalátogatást követően, kedden a Győri Egyházmegye a Triangulum Galériában rendezett kiállítással emlékezett a 25 évvel ezelőtti Szent II. János Pál pápa győri látogatására.

J. Kovács Andrea 2021.08.27.

Jubiláns házaspárok ünnepe

Szeptember 4-én, szombaton Veres András megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be jubiláló házaspárok részvételével Győrben, a Káptalandombon.

Földvári Gabriella 2021.08.19.

Egy város emlékezete metszeteken és képeken

A káptalandombi fejlesztések kapcsán megújult Egyházmegyei Könyvtár és Kincstár kiállítótereiben az Egyházmegye alapításának 1020. és Győr várossá válásának 750. évfordulója alkalmából rendezett közös tárlatot a Győri Egyházmegye és az Országos Széchényi Könyvtár.

Földvári Gabriella 2021.07.19.

Öt éve győri megyéspüspök

Veres András püspök atyát 2016. július 16-án, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén iktatták győri megyéspüspökké a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Zombai-Kovács Ákos 2021.05.21.

Méltó módon ünnepelnék az egyház születésnapját

A pünkösd, a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra és ezzel a napot, új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. Pünkösdöt szokták az egyház születésnapjaként is emlegetni, a Győri Egyházmegye most arra készül, hogy lassan a járvány vége felé járva, újra méltó módon ünnepelje a születésnapot.

Földvári Gabriella 2021.05.05.

Győri szabadtéri tárlat péntektől

Szabadtéri tárlatok nyílnak Győrben két helyszínen, pénteken este 20.30-kor. Aki kíváncsi a város szakrális kincseit bemutató, két órán át nyitva tartó kiállításra, az sétáljon el a Széchenyi-egyetem Menedzsment Campus épületéhez vagy a Bécsi kapu térre.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat