Hirdetés
Címke: Győri Egyházmegye
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.06.16.

Négy helyszín, öt év, hat kiállítás

Négy településen öt év alatt hat kiállítás. Röviden ez a mérlege, annak a nagyszabású pályázatnak, amelynek segítségével a Győri Egyházmegyében látványos fejlesztések történtek. A most lezárult „Konvent-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztése” névre keresztelt projektről sajtótájékoztatón számoltak be a Hittudományi Főiskolán.

J. Kovács Andrea 2022.04.22.

Kincstárral gazdagodott a bazilika

Jaurinum néven megnyílt a győri bazilika Kincstára, melynek állandó kiállítása liturgikus ötvöstárgyakat és textilremekeket mutat be az érdeklődő nagyközönségnek. Az ünnepi eseményen részt vett dr. Veres András megyéspüspök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, dr. Dézsi Csaba András polgármester valamint számos közéleti és egyházi személyiség.

JKA 2022.03.17.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

Március 17-én, azaz ma van a győri Könnyező Szűzanya búcsúja. De hogyan került Győrbe a székesegyház féltve őrzött kincse, az egykor véres könnyeket hullató kegykép? A történet Írországig nyúlik vissza, egészen a XVII. század közepéig.

JKA 2022.03.03.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

A győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét idén hagyományos módon, zarándokok részvételével tartják – közölte honlapján a Győri Egyházmegye.

Sándor Szigeti 2022.02.23.

Elhunyt Rédly Elemér atya

A Győri Székeskáptalan éneklőkanonokja, főiskolai teológiai tanár életének 88., papi szolgálatának 64. évében 2022. február 22-én hunyt el.

Győr+ 2022.01.28.

Bontási munkák a Tarcsay Vilmos utcában

Ipari épületek bontása kezdődött meg Győrben, a Tarcsay Vilmos utcában. A környéken élők és a győri lakosok szíves türelmét kérik.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat