Címke: Győri Egyházmegye
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.09.12.

Rendhagyó kiállítás nyílt a Káptalandombon

Rendhagyó tárlat nyílt ma délután a Győri Egyházmegyei Gyűjteményi Központban. A Salve Regina című kiállítás az egyházmegye liturgikus tárgyain és képzőművészeti emlékein keresztül mutatja be Szűz Máriának Jézus és az Egyház életében betöltött szerepét.

J. Kovács Andrea 2023.09.08.

Megújult a Püspökvár padlózata

Nem szokványos eseménynek adott otthont a hittudományi főiskola csütörtök este. Amerikából, Kanadából, Ausztráliából és Európa számos országából összejött szakemberek töltötték meg a dísztermet, akiknek dr. Veres András megyéspüspök mondott köszönetet munkájukért. A csapat ugyanis kilenc nap alatt, ingyen felújította a Püspökvár parkettáját.

Németh Boglárka 2023.07.11.

Egyházmegye: elsősegély-oktatás fogyatékkal élőknek

Rendhagyó elsősegély-oktatáson vehetnek részt a fogyatékkal élők. A Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő, a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával, 1,5 millió forint összegből, pszichológusok és mentőtisztek segítségévek elsősegély-nyújtási és újraélesztési tanfolyamokat szervez 16 fogyatékkal élő fiatal számára.

Szerző: J. Kovács Andrea 2023.05.05.

Győri család a Szentatya előtt

A Győrben élő négygyermekes Lőrincz família képviselte a magyar családokat Ferenc pápa Kossuth téri szentmiséjén.

Győr+ 2023.04.30.

Győriek az ifjúsági találkozón és a pápai misén

Három napra érkezett Magyarországra Ferenc pápa, a katolikus egyház feje. Győrből is többen felkerekedtek a fővárosba, hogy találkozzanak a Szentatyával. A vasárnap délelőtt a Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye, amelyen számos győri hívő is jelen van.

Győr+ 2023.04.29.

Pápalátogatás: élménybeszámolók a Győri Egyházmegyéből jelenlévőktől

Ferenc pápa ma rászorulókkal, menekültekkel és a karitatív szervezetek munkatársaival és önkénteseivel találkozott a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. Szent Péter utódát Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász igazgatója köszöntötte. Alig egy órával az eseményt követően a Győri Egyházmegyéből érkezett zarándokokat kérdeztünk a Szentatyával való találkozóról.

Győr+ 2023.03.04.

Püspökké szentelték a győri szeminárium egykori elöljáróját

Ferenc pápa Martos Levente Balázst, a Központi Papnevelő Intézet rektorát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. Az új püspököt a budapesti Szent István-bazilikában szentelte Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek március 4-én. A társszentelők Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa és Székely János szombathelyi megyéspüspök voltak.

Hirdetés