Címke: gyógyszer
Hirdetés
MTI 2024.05.28.

Vádat emeltek három ember ellen, akik illegális gyógyszerekkel kereskedtek a járvány idején

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer kereskedelmével, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 59 éves pápai férfi és élettársa, valamint egy szintén 59 éves győri férfi ellen, akik 2021-ben, a Covid-járvány idején ivermectin hatóanyag-tartalmú gyógyszereket árultak az interneten - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

MTI 2023.07.13.

Együtt a gyógyszerhamisítás ellen

A gyógyszerhamisítás elleni, az eddiginél is hatékonyabb fellépés a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet gyártók, forgalmazók és hatóságok csütörtökön írtak alá Budapesten, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala székházában. A megállapodásban rögzített vállalások célja a hamisított gyógyszerek kereskedelmének megfékezése, illetve felszámolása.

Havassy Anna Katalin 2021.12.19.

A házipatikát is készítse fel az ünnepekre!

Most már tényleg a célegyenesbe fordultunk, ami a karácsonyt illeti. Talán megvenni is sikerült már mindent. Azonban mi a helyzet a házipatikával? Segítünk, hogy ne az ügyeletes patikában töltse az ünnepeket!

MTI 2021.11.18.

Újabb felvásárlási ciklus indult a patikákban

Szeptemberben 48,9 milliárd forintot tett ki a hazai patikák vényköteles támogatott gyógyszerforgalma, több mint 3 milliárddal meghaladva az augusztusi értéket - írja a Világgazdaság.

MTI 2021.08.19.

Újra jelentősen emelkedett a hazai patikák gyógyszerforgalma

Gyenge áprilisi és májusi forgalom után júniusban újra jelentősen, 6,3 százalékkal emelkedett a hazai patikák gyógyszerforgalma, és elérte a 48 milliárd forintot - írta a Világgazdaság a csütörtöki számában a Hiflylabs Zrt. elemzésére hivatkozva.

Győr+ 2019.03.08.

A gyógyszer és az ételek kölcsönhatásáról

A gyógyszerek túlnyomó többségét szájon át alkalmazzák, azaz a hatóanyag felszívódása a gyomor- és béltraktus nyálkahártyáin keresztül történik, éppen úgy, ahogy ez az élelmiszerek összetevői esetében is zajlik. Amennyiben gyógyszerek és ételek keresztezik egymás útját a szervezetben, kölcsönhatásba léphetnek egymással.

Hirdetés