Címke: gyógynövények
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2024.02.11.

Alternatív gyógymódok a nőgyógyászatban

Mivel egyre nagyobb igény merül fel az alternatív gyógymódok iránt, természetesen a nőgyógyászat is igyekszik alkalmazkodni. Egyre több orvos ismeri fel – újra – hogy nem csak a kizárólag a nyugati orvoslás nyújthat segítséget, hanem a természetgyógyászat és egyéb, igazolt módszerek is a nők mellett állnak. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal most belevágunk ebbe a sokakat roppant mód érdeklő témába.

MTI 2024.01.27.

A borsmenta az év gyógynövénye

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2024-ben a borsmentát választotta az év gyógynövényének - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Győr+ Rádió 2023.09.18.

Az allergiától a szüreten át az aszalványokig

Az évnek ebben az időszakában már kezdünk kifogyni a frissen gyűjthető gyógynövényekből, de azért van még miről beszélgetni a pannonhalmi Ürmös Porta tulajdonosával, Pottyondy Ákossal.

Havassy Anna Katalin 2023.08.13.

A változókor és a hólyaghurut: ne szégyellje, forduljon bátran orvosához!

A változókor velejáróival korábban már foglalkoztunk, ám egyre több kérdést kapunk a klimax idején gyakran jelentkező hólyaghuruttal kapcsolatban, így megkértük állandó szakértőnket, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvost, hogy ezt a témát alaposabban is járjuk körbe.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.03.19.

A tavaszi természet is gyógyít

Érdemes nagy sétákat tenni az ébredő természetben, és nem csak a mozgás öröme miatt. Ha nyitott szemmel járunk, igazi kincsekkel térhetünk haza erdőről-mezőről.

Győr+ 2022.12.05.

Gyógyteák influenza idejére

Betegnek lenni sosem jó, és persze azt sem szeretnénk, hogy épp az ünnepi készülődést, a karácsonyt árnyékolja be az influenzaszezon. Jó megoldás lehet a forró tea, hiszen már gyógyteákkal is felvehetjük a harcot például az influenza tünetei ellen.

Földvári Gabriella 2022.10.31.

Illatokkal a jobb közérzetért

Ezekben a szürke, ködös őszi-téli hónapokban az aromaolajok segíthetnek a stressz, a feszültség és a rossz közérzet leküzdésében, kellemesebbé tehetik estéinket. Alkalmazzuk őket bátran, de tudjuk, hogy mikor milyen olajat érdemes párologtatni.

Hirdetés