Címke: gyermekorvos
Hirdetés
Győr+ 2022.10.14.

Intenzívebb lesz az idei influenzaszezon

Az elmúlt években a korlátozások, a kötelező maszkviselés miatt az influenzajárvány enyhébb volt, de idén az várható, hogy intenzívebben fog visszatérni - tudatta a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

J. Kovács Andrea, Szeredi Zsófia 2022.08.01.

A csodálatos anyatej

Mi az? Minden szükséges anyag megtalálható benne, ingyenes és mindig kéznél van. Talán már többen rájöttek: ez bizony az anyatej, amelynek ma van a világnapja. Az ünnep alkalmából szép programmal kedveskedett az Újvárosban élő édesanyáknak az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény által működtetett védőnői szolgálat.

Bajzát Zsuzsi 2022.04.12.

A jó időben is vigyázzunk a gyerekekre!

Réteges öltözködés, vitaminok, jó levegő. Ezek az alappillérei a mostani náthás, megfázós időszak elkerülésének, legyen szó felnőttekről vagy gyerekekről egyaránt. Kedden a Győr+ Reggeliben Dr. Lőrinczi Katalin gyermekorvos osztotta meg jó tanácsait a hallgatókkal.

MTI 2021.12.08.

Ez a vírus okoz tömeges megbetegedést a kisgyerekek körében

Idén a légúti óriássejtes vírus (RSV) okoz tömeges megbetegedést a kétévesnél fiatalabb gyerekek körében, a Semmelweis Egyetemen (SE) az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a légúti tünetekkel kezelt kisgyerekek száma - közölte Szabó Attila, az SE Klinikai Központ gyermekgyógyász elnöke.

Ficsór Dávid 2021.09.22.

Bogyó és Babóca „beköltözik” a győri rendelőkbe

A beteg győri gyerekeket, a házi gyermekorvosokat és a védőnőket segítené ajándékával a Somogyi Elektronic. A győri vállalat ügyvezető-tulajdonosa szerdán 50 darab mesefigurás asztali lámpát és 27 darab garatvizsgáló eszközt adott át a Kányai Róbertnek, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatójának és Csiszár-Rácz Krisztinának, az egészségügyi alapellátás vezetőjének.

Szigethy Teodóra 2021.05.19.

„Szintet léptünk az orvosi hivatásban”

A családorvosok egyedül dolgoznak a praxisukban, de jó, hogy van egy nap, amikor közösen ünnepelhetnek, amikor méltathatják a hivatást, amit választottak – mondta dr. Szigeti Éva nyúli gyermekorvos a családorvosok világnapja alkalmából.

Hirdetés