Bogyó és Babóca „beköltözik” a győri rendelőkbe

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2021.09.22. 13:06

A beteg győri gyerekeket, a házi gyermekorvosokat és a védőnőket segítené ajándékával a Somogyi Elektronic. A győri vállalat ügyvezető-tulajdonosa szerdán 50 darab mesefigurás asztali lámpát és 27 darab garatvizsgáló eszközt adott át a Kányai Róbertnek, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatójának és Csiszár-Rácz Krisztinának, az egészségügyi alapellátás vezetőjének.

Vidáman kergetőzik Bogyó és Babóca a barátaival az asztali lámpán. A népszerű mesefigurák mostantól beköltöznek a győri gyermekorvosok és védőnők rendelőibe.

Egy győri vállalat gondolta úgy, hogy ebben a járványokban, betegségekben bővelkedő időszakban kicsit barátságosabbá teszi a beteg gyerkőcök számára a doktor bácsik és a védő nénik főhadiszállását. A 27 darab garatvizsgáló lámpa pedig a szakemberek mindennapi munkáját segíti.

„Segíteni mindig jó! Épp ezért nagyon szívesen állunk ilyen ügyek mellé. Már jó ideje küzdünk a COVID-járvánnyal és több megbetegedés is felütötte a fejét az utóbbi időszakban, emiatt még több gyerek látogat el a gyermekorvosi rendelőkbe, akik kicsit mindig megszeppennek ilyenkor. Azt reméljük, hogy ezek a kis Bogyó és Babócás lámpák segítenek abban, hogy oldottabb legyen a hangulat egy vizsgálat során. A garatvizsgáló lámpák pedig az orvosoknak nagy segítség a pontos diagnosztika felállításában” – emelte ki Somogyi Zsolt, a Somogyi Elektronic Kft, tulajdonos-ügyvezetője.

A házi gyermekorvosok képviseletében dr. Muzsay Géza, gyermekgyógyász főorvos vett részt az eseményen, s a doktor rendelőjében már helyet kapott az asztali lámpa, amire már sok pozitív visszajelzés is érkezett. A színes világítótest és a garatvizsgáló eszköz is nagy segítség a gyermekorvosok számára.

„Fontos, hogy a gyermekek örömmel, bátran jöjjenek hozzánk a rendelőbe és azt érezzék, barátságos környezetbe érkeznek. Ezek a színes kis eszközök mind a mi munkánkat segítik! A magas szintű gyerekellátáson múlik a jövő, a jövő generációjának egészsége” – hangsúlyozta a gyermekgyógyász főorvos.

A gyermekorvosok mellett a területi védőnőkhöz is eljutnak a lámpák. Ez pedig Kányai Róbert szerint nagy öröm. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális intézményhez tartozik ugyanis a város védőnői szolgálatának felügyelete.

Nagyon-nagy öröm, hogy újra gondoltak ránk és most kimondottan a házi gyermekorvosi rendelőkre és a védőnői tanácsadókra gondolok. Sokat jelent a kollégáknak, hogy egy ilyen örömteli dolog is oda tud kerülni az asztalra” –mondta Kányai Róbert.

Szerdán tehát Bogyó és Babóca társaival „elindult” a város gyermekorvosi rendelőibe és védőnői tanácsadóiba, hogy barátságosabbá tegye a sokszor barátságtalannak tűnő helyiségeket. A garatvizsgáló lámpákkal pedig a kicsik gyógyulása válhat gyorsabbá, egy pontosabb diagnosztika által.