Címke: gyakorló iskola
Hirdetés
Győr+ 2023.09.18.

Élményeken keresztül tanulnak az egyetem gyakorlósai

A győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája az ország leginnovatívabb sulija kíván lenni, amelynek érdekében az elmúlt tanévben országosan is egyedülállónak mondható program indult. A Mobilis Interaktív Élményközponttal közösen, a fenntartó egyetem támogatásával olyan élményalapú módszertant dolgoztak ki, amely a gyerekek számára új dimenzióba helyezi a tanulás fogalmát.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.05.

Mobilisben „menősködtek” a gyakorlósok

Innovatív pedagógiai fejlesztési projektet valósított meg a Mobilis Interaktív Élményközpont a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Iskolájával közösen. A gyümölcsöző együttműködés első tanéve hamarosan véget ér, így annak megkoronázásaként hétfőn egy élménynapot tölthettek a Mobilisben a gyakorlósok. A nap faültetéssel zárult, ahol elhangzott: a projekt fő célja az volt, hogy a leginnovatívabb és legmenőbb iskola legyen a Gyakorló.

Pécskai István 2022.11.11.

Megújul a gyakorló iskola

Közel félmilliárd forintos pályázati támogatásnak köszönhetően megtörténik a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája rekonstrukciója.

Győr+ 2022.10.29.

Kívül-belül megújul a Gyakorló iskola

Közel félmilliárd forintos pályázati támogatásnak köszönhetően megtörténik a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája rekonstrukciója. A beruházás energetikai korszerűsítést, eszközbeszerzést, burkolatcserét, udvarfelújítást és akadálymentesítést is tartalmaz. Az intézményben szeptembertől innovatív, élményalapú oktatási program indult, így elmondható, hogy az iskola kívül-belül megújul.

Győr+ 2022.08.30.

Élményalapú oktatással várja a diákokat az egyetem gyakorló iskolája

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája, minthogy a leginnovatívabb iskolaként élményalapú oktatással népszerűsítse a fiatalok körében a természettudományos ismereteket. A programban – amelynek köszönhetően már nem csak a felsőoktatásban, de a győri alapfokú oktatásban is megjelenik a gyakorlatorientált képzés – a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és az egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara is részt vesz.

Hirdetés