Polgármesteri látogatás a bajnok kéziseknél

Pulai Sarolta Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.02. 20:11

A múlt hétvégén eldőlt, hogy három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt a feljutás mellett az elsőséget is megszerezte a Győri ETO-UNI FKC együttese az NBI/B férfi kézilabda bajnokságban.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a csütörtöki edzésen látogatta meg a bajnok csapatot.

“Már gyerekkoromban is volt NBI-es felnőtt férfi kézilabda csapat. Fantasztikus dolog, hogy tíz év után újra az első osztályban szurkolhatunk győri csapatnak. Ahogy látom az igazolásokat, a csapat célja nem csak a bennmaradás, hanem egy középmezőnyben való szereplés. Magyarországon csak két olyan hely van, ahol a női és a férfi kézilabda a legelső osztályban szerepel. Ez Győr és a Ferencváros. Gratulálok a fiúknak a szezonbeli sikeres szerepléshez, és a következő idényben is sok sikert kívánok nekik” -nyilatkozta a polgármester.

A győri együttes számára a szezon elején meghatározott cél volt a bajnokság megnyerése és az NBI-be való feljutás, ezt már Uhlig Rita a Győri ETO-UNI FKC Kft. ügyvezetője mondta el portálunknak.

“Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra és a szezonbeli teljesítményükre. Azzal, hogy három mérkőzéssel a vége előtt sikerült bebiztosítani a győzelmüket, a hátralévő találkozókra egy terhet vett le a fiúkról. Viszont profiként szeretnénk befejezni ezt a szezont, így mindenképpen győzni szeretnénk – zárta gondolatait az ügyvezető.

“Csapattagjaim nevében is mondhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült teljesíteni a szezon elején kitűzött céljainkat. Már a felkészülésünk is ebben a szellemiségben zajlott. Úgy gondolom, nekünk még továbbra is koncentrálnunk kell, hiszen még áll előttünk három mérkőzés a bajnokságban -mondta a csapat játékosa, Ásványi Gellért.

A csapat a hivatalos bajnokavatóját május 17-én pénteken, a 19 órakor kezdődő Szigetszentmiklós elleni mérkőzésen tartja majd a Magvassy Mihály sportcsarnokban. A klub tájékoztatása szerint a mérkőzésre a belépés díjtalan.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó cikkeink: