Uhlig Rita:

„Ez a szezon egy igazi csapatunka volt!”

Fodor László Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.04.28. 11:02

Fantasztikus sikert ért el a Győri ETO–Uni FKC férfi kézilabdacsapata, hiszen már négy fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt bebetonozta helyét a tabella élén. Bencze József tanítványai az egész szezonban kiegyensúlyozott, jó formát mutattak, az eddig lejátszott 26 mérkőzésük során mindössze kétszer hagyták el vesztesen a pályát. Ez azt is jelenti, hogy a nagy múltú egyesület tíz év után visszatér az élvonalba. A bravúros szezonról Uhlig Rita, a klub ügyvezetője nyilatkozott lapunknak.

Milyen célt fogalmaztak meg a szezon elején, elvárás volt a bajnoki cím, a feljutás?
– Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy egyértelműen a feljutás volt a cél. Ennek megfelelően alakítottuk ki a keretet, a szakmai stábot. Nagyon szerettünk volna bajnokok lenni és alázattal dolgoztunk ezért. Most azt mondhatom, minden erőfeszítésünk megérte.

– Minek tulajdonítja, hogy ilyen egyértelmű lett a sorozat vége?
– A szezon elején olyan szakmai irányt határoztunk meg, ami már az NB I.-re próbálta felkészíteni a csapatot. Játékosaink megfelelő tudásszintje lehetővé tette, hogy a hullámvölgyeket is könnyebben átvészeljük. Tavaszra érett be a befektetett munka, talán itt lehetett érezni, hogy az a cél, amit a szezon kezdetekor lefektettünk, már elérhető közelségbe került. Ez pozitívként hatott a fiúkra és ezáltal értek egységes csapattá.

– A menedzsment részéről milyen háttérmunka segítette a kitűnő szereplést?
– Bátran mondhatom, hogy ez a szezon egy igazi csapatunka volt. A fiúk alázatos, kemény munkája mellett a szakmai stáb profizmusa és a menedzsment folyamatos támogatása is elengedhetetlen volt a sikerhez. Köszönettel tartozunk a Széchenyi István Egyetemnek is, ahol komoly életpályamodellt dolgoztak ki a profi sportolók számára. Az egyetem partner volt abban, hogy egyéni tanrendet kialakítva a tanulás összeegyeztethető legyen az élsporttal. Nem titkoljuk, hogy a stabilitáshoz és fejlődéshez megfelelő anyagi forrás is szükséges. A Széchenyi-egyetem, Győr vezetése, a gazdasági szereplők és a város kézilabda-szerető közönsége egyaránt hisznek a tudatos építkezésünkben.

Mit vár a csapattól az első osztályban?
– A következő szezonnak is egyértelmű céllal vágunk neki: az ETO-nak bent kell maradnia az élvonalban! Ezért úgy kezdtük kialakítani a csapatszerkezetet, hogy ehhez megfelelő játékosállomány álljon a rendelkezésünkre. Dean Bombac leigazolása ehhez az első lépés. Természetesen továbbra is fontosnak tartjuk azokat a játékosokat, akik kivívták a feljutást, nekik köszönhető, hogy eljutottunk idáig. Büszke vagyok a csapatra, a teljes stábra, és hiszek abban, hogy  folyamatosan fejlődve tudunk építkezni a legmagasabb osztályban is, ezzel öregbítve a Széchenyi-egyetem, Győr városa és az ETO hírnevét.

Korábban írtuk: