Címke: Gólyagyűrűzés
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2024.06.05.

„Óriás” fiókákat gyűrűztek Győrszentivánon

Tizedik alkalommal gyűrűztek gólyafiókákat Győrszentivánon. A városrészben az elmúlt évek során hagyománnyá vált a nyár eleji gólyagyűrűzés. Ráadásul idén négy gólyafióka született tavasszal, így a szakembereknek akadt tennivalójuk. Az eseményen rekordszámú, megközelítőleg 150 iskolás, óvodás és bölcsődés vett részt.

Havassy Anna Katalin 2023.06.22.

Miklós, Panka és Lilike lett a mosonszentmiklósi kisgólyák neve

Különleges élményben lehetett része kedden a Mosonszentmiklósi Kormos István Óvoda, Bölcsőde és Konyha csoportjainak, hiszen a gyermekek megfigyelhették, a szakemberek miként gyűrűzik meg a gólyafiókákat és még nevet is adhattak a madaraknak.

Kárpát Zsolt 2023.06.16.

Gyűrűt kapott Benedek, Ibolya és Pipacs

Meggyűrűzték a győrszentiváni gólyafiókákat. Idén három utód látta meg a napvilágot tavasszal, akik nyár elejére szépen megerősödtek. A gólyagyűrűzésen több iskolás és óvodás csoport is részt vett, és a gyerekek el is nevezték a fiókákat.

Tóth Vivien 2021.06.22.

Gólyagyűrűzési bemutató lesz június 24-25-én

Gólya roadshow indul június 24.-én és 25.-én a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kisalföldi helyi csoportjának a szervezésében. Először a 85-ös főút menti településeken, míg másnap a tóhansági falvakban gyűrűzik a fiókákat. Az ide kilátógatók megnézhetik, hogy zajlik a gólya fiókák gyűrűzése, illetve a gyerekek akár el is nevezhetik a fiókákat.

Hirdetés