Címke: fűtés
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.02.03.

Hogyan fűtsünk helyesen?

Javában tart a fűtési szezon. Városunk területén sok olyan háztartás van, ahol csak fával vagy vegyes tüzelésű kazánnal fűtenek. Ám nem mindegy, hogyan!

Kárpát Zsolt 2024.01.30.

Nincs gáz, segít a polgármester

A téli időszak kellős közepén maradt fűtés nélkül egy hatgyermekes győrszentiváni család. A szolgáltató a közelmúltban, gázszivárgás miatt szerelte le a család ingatlanján a gázórát.

Győr+ 2023.10.13.

Kezdődik a fűtési szezon: rezsicsökkentett árak és bőséges gázkészlet védi a magyar családokat

Magyarország megfelelően felkészült a hidegebb hónapokban megnövekvő energiaigények biztonságos kiszolgálására, a rezsivédelemnek köszönhetően a háztartások hosszú ideje Európa legalacsonyabb áram- és gázárait fizetik. Az október közepén induló fűtési szezonban a lakossági távhőszolgáltatás rezsicsökkentett díjai sem változnak - közölte pénteken az Energiaügyi Minisztérium.

Győr+ 2023.09.22.

Így szerezhető be Győrben a barnakőszén!

A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárának tájékoztatása értelmében, a kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.

Győr+ 2023.02.08.

Áramszünet esetén figyeljünk a fűtési rendszerünkre is

Legutóbb február 4-én szombaton, a szeles, viharos időjárás következtében volt tapasztalható áramszünet Győr-Moson-Sopron vármegye területén, ekkor összesen 3553 fogyasztói helyen szünetelt átmenetileg a szolgáltatás. Az elektromos áramot használó fűtési rendszerek ilyenkor könnyen veszélyforrássá válhatnak - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

MTI 2023.01.25.

Önkormányzati szövetségeket hív egyeztetésre az Energiaügyi Minisztérium

A nemzetközi energiaválság és az energiahordozók szankciós felára rendkívüli kihívások elé állította az európai fogyasztókat, nagymértékben megnehezíti a települések helyzetét, gazdálkodását is. Az EM a helyi problémák beazonosítása, a megoldási lehetőségek közös áttekintése céljából egyeztetési lehetőséget kínált fel az önkormányzati szövetségeknek.

J. K. A. 2023.01.09.

Már nem vacognak a Vackor Óvodában

A hosszúra nyúlt karácsonyi szünet után ma újraindult az élet az óvodákban, iskolákban. A Pásztor utcai Vackor tagóvodából reggel aggódó szülők jelezték, hogy az oviban hideg van, s az óvónők figyelmeztették őket, hogy a gyerekeket a szokásosnál jobban fel kell öltöztetni. Mi történt pontosan? - kérdeztük Zsatku Ildikót, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztályának megbízott vezetőjét.

Pécskai István 2022.10.05.

Geotermikus energiával fűtik a Bercsényi iskolát

Megmenekül a költözéstől Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum. A patinás intézmény működése a magas energiaárak miatt került veszélybe. Szó volt róla, hogy össze kell vonni más iskolákkal. Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be az illetékesek, hogy a Bercsényit, a Rába Quelle segítségének köszönhetően termálvizes rendszerrel tudják fűteni, így továbbra is zavartalanul folytatódhat az épületben a tanítás.

Hirdetés