Címke: folyó
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.11.23.

Konszenzus született: víz van, szabályozás is lesz!

Kellemes hangulatban, egyöntetűen fogadták el a felek csütörtökön a Győr belterületét érintő vízi közlekedés szabályozását, annak előzetes tervezetét. A rendezvényen a megjelenteket dr. Dézsi Csaba András köszöntötte, aki úgy fogalmazott: örömteli, hogy végre van víz a folyókban és a medrekben, de ennek megfelelően szükség volt egy olyan szabályrendszer kidolgozására, mely mindenki számára élhető, élvezhető és elfogadható.

Szerző: Borsi Viktória/Pannon-Víz 2023.09.18.

A győri vízellátás évszázadokkal ezelőtt

Napjainkban szinte mindenki számára természetes, hogy a csapot megnyitva abból egészséges és tiszta víz folyik, és bele sem gondolunk, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hiszen ez korábban közel sem volt így.

Győr+ 2023.08.11.

Zavartalan a Rába árhullámának levonulása Győrnél – FÓTÓK!

A Rába árhullám levonulása továbbra is zavartalan, melynek tetőzése pénteken délután várható Győr térségében. A vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a helyenként megjelenő árvízi jelenségeket, de különösebb probléma nem jelentkezett.

Győr+ 2023.05.19.

Elindult az apadás, így áradtak a folyók Győrben!

Rengeteg csapadékmennyiség hullott az elmúlt napokban térségünkben, az esőzés miatt a Mosoni-Duna és a Rába vízszintje is jelentősen megemelkedett. A Duna péntek hajnalban tetőzött - erről is beszélt a Győr+ Médiának Máthé-Tóth Péter.

Győr+ 2023.04.17.

Felduzzasztotta a Rábát a sok eső

Az elmúlt napok csapadékos időjárása a nyugati folyóinkon megtette hatását, ugyanis kisebb-nagyobb árhullámok indultak el rajtuk. Nemcsak az ország tájai kaptak kiadós öntözést, hanem az Alpok keleti része is, így a vízgyűjtőkön sok csapadék halmozódott fel, mely felduzzasztott több folyót is.

MTI 2022.09.15.

Súlyos volt az idei aszály, de nem rendkívüli

Bár nagyon súlyos volt az idei aszály, nem tekinthető rendkívüli méretűnek: hasonló súlyosságú aszályok 20-50 évente bekövetkeznek Magyarországon - áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a honlapján közzétett elemzésében.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.28.

Horgászok a pácban: se eső, se víz, se hal

Nemcsak a gazdákat teszi próbára a hosszan tartó hőség és az aszály. A horgászok is ki vannak szolgáltatva a csapadékhiányos időszaknak, erről a megyei horgász szövetség ügyvezető elnöke beszélt a Győr+ Médiának. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna szerint Győrben és környékén annyira nem érezteti hatását az aszály, csak a fogási számokban látszik meg, de a horgásztavak megszenvedik a csapadéktalanságot.

J. Kovács Andrea 2022.06.23.

Átadták a Mosoni-Duna torkolati műtárgyát

Négy az egyben, vagyis árvízkapu, vízeresztő és hajózsilip, valamint hallépcső. Mindezt magában foglalja az a torkolati műtárgynak keresztelt nagy beruházás, melynek ünnepélyes átadását csütörtökön tartották.

Hirdetés