Címke: fizika
Hirdetés
Győr+ 2024.05.13.

Három napon át fizikáztak

Három napon át Győrben zajlott az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntője. A Kazinczy Ferenc Gimnáziumban megrendezett rangos megmérettetésre minden magyarországi megyéből és a határon túlról is érkeztek résztvevők, összesen 58 diák mérte össze tudását a versenyen.

J. K. A. 2023.02.15.

A kvantum titka

Nem egy újabb James Bond filmről van szó, hanem a kvantummechanika felé vezető út bemutatásáról. A Széchenyi Egyetem tíz részből álló előadás-sorozatára elsősorban az érdeklődő középiskolásokat várják. Az előadó Barla Ferenc fizikus, Bonis Bona díjas Templeton mentor. A foglalkozáson a diákok megismerhetik a klasszikus fizika fontosabb elveit, valamint a kvantum fogalmát és a kvantummechanika főbb tapasztalatait és kísérleteit.

Kárpát Zsolt 2022.05.20.

Győrben versenyeznek a jövő fizikusai

Péntek délután az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött a 32. Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny döntője. A nyolcadik évfolyamosok közül az országból és a határon túlról összesen 72 jutottak a döntőbe.

JKA 2022.03.19.

Tíz éves a Mobilis

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A születésnapot színes programokkal, tortával és egy okos park megnyitásával tették emlékezetessé a szervezők. Utóbbit azonnal birtokba is vették a gyerekek.

J. Kovács Andrea 2022.02.12.

Sokszínűen a környezettudatosságról

Fizika Napot rendeztek a Baksa Kálmán Gimnáziumban a környezettudatosság jegyében. A program célja a „kedvcsinálás”, a természettudományos műveltség növelése, a biológia, kémia, fizika tantárgyak iránti érdeklődés felkeltése volt. A részletekről a főszervező, Kurcsics Raffaella tanárnő számolt be.

Hirdetés