Hirdetés
Okos park ajándékba

Tíz éves a Mobilis

JKA
2022.03.19. 16:31

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A születésnapot színes programokkal, tortával és egy okos park megnyitásával tették emlékezetessé a szervezők. Utóbbit azonnal birtokba is vették a gyerekek.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadó után a Győr+ Médiának Dőry Tibor igazgató értékelte az elmúlt évtizedet: „Volt bennünk bátorság és a Széchenyi István Egyetemmel meg tudtuk valósítani azt, hogy egy interaktív kiállítóközpontból az iskolák partnerévé váljunk. Húsz győri és környékbeli iskolának tartunk nagyszámban csoportfoglalkozásokat a fizika, kémia és a természettudományok területén. Ezen kívül digitális technológiákat és alap programozási ismereteket mutatunk be nekik. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen érdeklődjenek a természettudományos pályák, illetve a mérnöki tevékenységek iránt. Jó látni, hogy a Mobilisban ugyanúgy megjelennek babakocsis anyukák, apukák, mint a nagyszülők, ezért mondjuk, hogy a célcsoportunk 0 és 99 év között van. A törzsközönségünk viszont a 10-14 éves korosztály, akik a leginkább érdeklődést mutatnak a különböző pályák iránt. Náluk érhetjük el a legkönnyebben, hogy megfogja őket a műszaki szemlélet, a tudományos gondolkodás, amit a kollégáimmal próbálunk átadni nekik.” – mondta Dőry Tibor.

A Mobilis születésnapon volt digitális alkotóműhely, családi kísérletezés, Mobility játék, kockamóka, és az érdeklődők kipróbálhatták, milyen érzés virtuális hullámvasúton utazni. Sokan voltak kíváncsiak a meteorológiai ballon felengedésére és a F1 esportoló Bereznay Dániellel való találkozásra. Az „online autóversenyző” nemcsak sikereiről beszélt, hanem előadást tartott az F1 fizikájáról, valamint megküzdött a versenyautó szimulátoros bajnokság nyertesével.

Hirdetés

A nap csillagászati bemutatóval zárult.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: J. Kovács Andrea, Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat