Hirdetés
Címke: film
Hirdetés
MTI 2021.07.21.

Maigret újra filmen

Új angol nyelvű tévésorozat készül George Simenon klasszikus bűnügyi regényeiből, amelyek főhőse Maigret felügyelő. Georges Simenon mind a 75 regényét és 28 novelláját feldolgozhatják.

Ihász Nóra 2021.07.19.

Lily Collins főszereplésével készül film a ’80-as évek ikonikus játékáról

A filmstúdiók nem először jöttek rá arra, hogy garancia lehet a sikerre, ha egy ikonikus játékhoz/karakterhez nyúlnak vissza újabb és újabb alkotásaik megálmodásakor. Ezúttal Polly Pocket világát fogják megjeleníteni élőszereplős változatban, méghozzá a Golden Globe-jelölt Lily Collins főszereplésével.

mti 2021.04.26.

Oscar-díj: megvannak a győztesek!

Magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották meg a 93. Oscar-díj átadó gálát Los Angelesben. A gálát idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül. A ceremóniának idén nem volt házigazdája.

mti 2021.04.11.

Megtalálták A Gyűrűk Ura első, szovjet filmváltozatát

Nagy siker az interneten A Gyűrűk Ura című kultikus fantasyregény elveszettnek hitt első, 30 éve a Szovjetunióban készült filmváltozata, amelyet márciusban fedezett fel szentpétervári archívumában az orosz Ötös Csatorna.

MTI 2021.03.01.

Virtuális Golden Globe-gála

A drámai mezőnyben A nomádok földje, a vígjátékok és musicalek kategóriájában pedig a Borat utólagos mozifilm kapta meg a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-gála fődíjait.

Földvári Gabriella 2021.03.01.

“Már a spájzban vannak az oroszok”

Klasszikus magyar alkotásokkal indul a Győrplusz Filmklub. Elsőként az egyik legsikeresebb filmet, A tizedes meg a többiek című vígjátékot tűztük a Győr+ Televízió műsorára, március 5-én.

Földvári Gabriella 2021.02.20.

Győrben forgott Az aranyfej

Az aranyfej az első közös amerikai–magyar koprodukcióban készített, egész estés, színes játékfilm volt, melyet Győrött, Esztergomban, Visegrádon, Szentendrén és Budapesten, valamint Londonban forgattak 1963-ban. Filmtörténeti érdekesség, és ma már kortörténeti dokumentum is több szempontból.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat