A pénz nem állhat a szerelem útjába!

Iván Gábor Fotó: NFI
2024.04.10. 16:25

A romantikus történetben a kikapcsolódást egy hozományvadászathoz kölcsönkért kastély, a pénzre kiéhezetteket megtéveszteni akaró gazdag dél-amerikai rokon, és megannyi poén, helyzet- és jellemkomikum garantálja! S akik e felejthetetlen alakítást számunkra nyújtják: az Kabos Gyula, Tolnay Kláry, Ráday Imre és Turay Ida.

Az 1937-es A kölcsönkért kastély c. filmben a Gruber család életébe kapunk bepillantást, ahol futótűzként terjed a hír, hogy dúsgazdag dél-amerikai rokonuk, Gruber Menyhért a lányával, Maryval Magyarországra látogat. A felbolydult népes család minden tagja szeretne némi pénzt kisajtolni belőle, ezért sorra látogatják.

A dörzsölt üzletember azonban résen van. Nemcsak azt hiteti el a rokonnal, hogy egy vasa sincsen, de ha már akad egy potenciális kuncsaft, gyorsan egy életbiztosítást is rásóz. A rokonok közül a legmerészebb Koltay Bálint terve, aki egyenesen Mary kezére pályázik,  hogy megszerezze ezzel a hozományt.

A fiatalok azonban egymásba szeretnek, annyira, hogy Bálint akkor is kitart Mary mellett, amikor a “gazdag” Gruber közli vele, hogy tönkrement. Ekkor már csak azt kell elrendezni, hogy a magát földbirtokosnak kiadó Bálint valóban fel tudjon mutatni jövendő apósa előtt egy úri kastélyt…

A kölcsönkért kastély c. filmet a Győplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük április 13-án, szombaton 19.30-kor. Ismétlés április 17-én, szerdán és április 21-én, vasárnap 19.30-kor.

Kapcsolódó témák: #film | #Győrplusz Filmklub | #mozi | #szórakozás |