Hirdetés
Címke: festészet
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.07.31.

A színek szerelmese

A mérnöki precizitás és a dupla műszaki doktorátus érzékeny, kreatív lelket rejt. Bár a színek már gyermekként elbűvölték és tizenegy éves korától fest, az élet úgy hozta, hogy csak nyugdíjasként adhatta át magát a művészi alkotásnak. Dr. Koren Editnél jártunk.

Hajba Ferenc 2022.06.11.

Maurer Dórát világsztárként fogadta Győr

Világsztárnak kijáró, hatalmas érdeklődés fogadta a ma 85 éves Maurer Dóra Kossuth-díjas festőművészt a Győri Szeszgyár egykori élesztőüzemében kialakított Torula Művésztérben.

Németh Boglárka 2022.05.07.

Mindenkit vár a “Kult. utca”

A belváros is megtelt élettel már szombat délelőtt, ugyanis a művészettel és a kereskedelemmel fonódott össze Győr szíve. A Kult. utca nevű rendezvényen kirakodó vásárt tartanak a belvárosban működő kereskedők, melyek során az ő portékáikat lehet még közelebbről megismerni, valamint ezekből vásárolni. Az esemény a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Győri Bevásárló Utcák Alapítványának köszönhetően valósult meg idén is a Király utcában, ahonnét a Győr+ Rádió csapata is élőben jelentkezik.

Földvári Gabriella 2022.03.27.

Az autista lány csodálatos világa

Csodálatos grafikákat, festményeket készít Titanilla, az ő egyéni látásmódja szerint. A húszéves lány autodidakta módon fejleszti magát, művész-tanár segítsége híján az internetről les el technikákat. Titanilla tanulni szeretne, de autistaként, és a család anyagi támogatása nélkül nem tud.

Csollán Tamara 2022.03.18.

Munkácsy Győrben: megvan a 42.000. látogató!

A Munkácsy Győrben kiállítás 42.000. látogatóját köszöntötte Szeles Szabolcs alpolgármester pénteken délelőtt. A nagyszabású tárlat októberben indult, az előzetes tervek szerint 30.000 látogatóval számolt a múzeum, de a meghosszabbított időpont és a kiállítás népszerűsége miatt a látogatószám jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket.

J. Kovács Andrea 2021.12.03.

Gyárváros csodái

A Gyárvárosi Közösségi Házban december 10-ig még megcsodálhatjuk Hargitai Beáta kiállítását.

Győr+ 2021.11.03.

Öt érdekesség az Ásító inasról

Az Ásító inas című kép talán Munkácsy egyik legismertebb alkotása, amelyet 1869-ben, 25 évesen festett. Ismerkedjünk meg a képpel és történetével, amelyből most öt érdekes tényre hívjuk fel a figyelmet.

Németh Boglárka 2021.09.24.

Bende Márton kiállításával nyílt meg a Rómer Galéria

Újabb funkcióval bővült a sokszínű Rómer Ház. Mostantól egy galéria is működik az épületben, ennek avatója péntek este volt. Bende Márton, kortárs festőművész munkáit tekinthetik meg az idelátogatók.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat