Címke: érzékelő
Hirdetés
Győr+ 2023.10.17.

Fontos a megfelelő légellátottság: többször is jeleztek térségünkben az érzékelők

Szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt több lakáshoz is riasztották a hétvégén vármegyénk hivatásos tűzoltóit. Szerencsére személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. A hivatásos tűzoltók mellett volt, ahol önkéntes tűzoltó egyesületi tagok is a helyszínre siettek, de a gázszolgáltató szakemberei minden esetben helyszíni méréseket végeztek az érintett lakásban.

Győr+ 2022.12.28.

Nem volt érzékelő: hatan lettek rosszul Dunaszentpálon

Szerdán éjfél után kapta a jelzést a Katasztrófavédelem, miszerint Dunaszentpálon egy családi házban többen rosszul lettek. Sajnos az épületben nem volt szén-monoxid érzékelő berendezés, így csak a szerencsének és a felismerésnek köszönhető, hogy nem lett tragédia.

Győr+ 2022.12.23.

Bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája

A katasztrófavédelem weboldalán évek óta elérhető a megbízható és a kerülendő szén-monoxid-érzékelők listája. Külön listán szerepelnek a megbízható készülékek, és azok is, amelyek működése nem felel meg az elvárt színvonalnak, így hamis biztonságérzetet adnak. A pozitív lista most új készülékkel bővült.

Győr+ | Illusztráció: Pixabay 2022.12.09.

Két nap alatt öt helyen is jeleztek az érzékelők

Az elmúlt napokban összesen öt alkalommal – Fertőszentmiklósra, Rábakecölre és Győrben három helyre – riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

Győr+ 2022.09.28.

Több helyen életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Az elmúlt napokban többször riasztották Győr-Moson-Sopron megye hivatásos tűzoltóit, mert megszólaltak a szén-monoxid-érzékelők. Sopronban, Csornán és Győrben is figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére a készülékek.

Hirdetés