Címke: emlékmű
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.03.28.

Hídvédő hősök előtt tiszteleg az emlékmű

78 évvel ezelőtt, március 28-án nagy tettet hajtott végre két győri hős. Czapp József és Németh János ugyanis megakadályozta, hogy a visszavonuló németek minden hidunkat felrobbantsák, egyet, a Pálffy hidat közösen mentettek meg a pusztulástól. Bátor cselekedetük elismeréseként az Arrabona Városvédő Egyesület kezdeményezésére, ma már egy emlékmű hirdeti a történelmi jelentőségű eseményt.

Földvári Gabriella 2023.03.24.

A bátorság hidat ér

Emlékmű avatásra invitálja a győrieket az Arrabona Városvédő Egyesület. A 78 évvel ezelőtt történt hőstettre, két bátor emberre és a megmentett győri hídra emlékeznek március 28-án 16.30 órai kezdettel a Pálffy híd lábánál a Fehérvári út és az Urbantsok utca (Mömax áruház) kereszteződésénél.

Földvári Gabriella 2022.09.06.

Felavatták a Székely himnusz-emlékművet

A Simor János püspök terén kedden először a Szent Rókus és Sebestyén- templom elé felállított Millenniumi emlékkeresztet szentelte újra a helyi plébános, dr. Lukácsi Zoltán, majd a Székely himnusz-emlékmű jelképes leleplezése előtt ünnepi beszédet mondott dr. Dézsi Csaba András polgármester, Pintye Tamás, a Győri Erdélyi Kör vezetője, valamint Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés