Címke: emlékezés
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.07.02.

Az anyák megmentőjére emlékeztek Szigetben

Az orvostudomány kiemelkedő alakjára, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 206. évfordulóján Szigetben, a Radnóti utcai gyermekrendelő előtt.

Venesz Klaudia 2024.06.28.

Az összefogás emlékkilométerei

Minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a lakosságnak 2013 júniusában. Abban az évben több csapást is mért ránk az időjárás: a márciusi, a régiónkat teljesen megbénító havazás után csapadékos nyárelő köszöntött be a folyók vízgyűjtő területén, ami óriási árvízhez vezetett.

Győr+ 2024.04.14.

Szeles Szabolcs: „Talán eljön végre a bocsánatkérés ideje is”

Dunaszerdahely város emléknapján április 11-én megemlékeztek a csehszlovákiai magyarok második világháborút követő jogfosztásáról is. Győr város képviseletében Szeles Szabolcs alpolgármester mondott ünnepi beszédet, amelyben hangsúlyozta: „talán eljön végre a bocsánatkérés ideje is.”

Havassy Anna Katalin 2024.03.19.

Szécsi Pál ma lenne 80 éves, 50 éve gyászoljuk

Mert vannak olyan emberek, akiknek hiányát bár elfogadjuk, az elvesztésük miatti gyász soha nem múlik el. Szécsi Pál a magyar zene egyik ilyen alakja, aki ha 30 évesen nem hozza meg a létező legborzalmasabb döntést, ma a 80. születésnapját ünnepelhetné. Dalai örökké halhatatlanná tették a zseniális énekest, a nők örök bálványát.

Ficsór Dávid 2024.02.10.

Hit és tudomány – Jáki Szaniszlóra emlékeztek

A győri Széchenyi István Egyetem Vallás és Tudomány Kutatócsoportja és a Szent Mór Bencés Perjelség szervezésében emlékkonferenciát rendez a hétvégén Jáki Szaniszló László születésének 100. évfordulóján. A méltán híres bencés szerzetes szellemi hagyatéka széles területeket ölel fel, ezért az előadások az életmű történeti bemutatása mellett, annak továbbgondolására is törekszenek.

Győr+ 2024.02.09.

A Győri Royal Szállótól a Világ Igaza címig

Az idősebb Meixner Mihály (1856-1909) Szombathelyen tanulta a vendéglátós szakmát. Győrbe kerülve kezdetben a Fehér Hajó Szállót bérelte, s ekkor vetődött fel benne egy modern szálloda felépítésének gondolata.

HAK 2024.01.28.

Különleges képekkel emlékezett Fehér Miklósra a fotós

Húsz éve már annak, hogy 2004. január 25-én a győriek kedvelt játékosa, a Benfica és a magyar válogatott csatára Fehér Miklós tragikusan fiatalon elhunyt. Fedor János fotós különleges fotósorozattal emlékezett meg a mindig mosolygós focistáról.

MTI 2024.01.13.

Győzelemmel emlékezett Beckenbauerre a Bayern

A címvédő Bayern München vendéglátóként 3-0-ra legyőzte a magyar válogatott Szalai Attilát a kispadon tudó Hoffenheimet a német labdarúgó-bajnokság péntek esti találkozóján.

Hirdetés