Címke: emlékezés
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.05.25.

Kedvenc sportágával emlékeztek „Bubu”-ra a NAV-os kollégák

Egy kispályás futballtornával emlékeztek Balog Zoltán pénzügyőr őrnagyra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A hatcsapatos minibajnokságot a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szervezte hagyományteremtő szándékkal.

Havassy Anna Katalin 2023.05.07.

Dalok a távolba – az elhunyt édesanyákra emlékezünk

Anyák napja az egyik legszebb ünnep az évben, amikor a gyermekek virágcsokrokkal, ölelésekkel sietnek az édesanyjukhoz. Az anyák pedig azzal a szeretettel telt szívvel várják őket, amelyről szavakkal beszélni nem lehet. Sajnos sokan vannak, akik már nem tudják a szeretet és a hála virágait személyesen átadni. Nekik próbálunk segíteni az emlékezésben a legszebb magyar dalokkal.

Havassy Anna Katalin 2023.05.03.

40 éves lenne a tragikus sorsú magyar focikapus

Fülöp Mártont, a magyar válogatott kiváló labdarúgókapusát borzalmasan fiatalon, 32 évesen ragadta el a gyilkos kór, nyolc évvel ezelőtt. Marci még mindig csak 40 éves lenne, s ma ünnepelné születésnapját. Helyette sajnos az égi pályán keseríti a csatárok életét. Soha nem feledjük.

Havassy Anna Katalin 2023.02.03.

„Egyből felkerültek az égre, mint három kiolthatatlan csillag”

Fájdalmasan korán, 22 évesen vesztette el a világ Buddy Hollyt, a fiatal amerikai énekest, dalszerzőt, a rock and roll igazi úttörőjét. 1959. február 3-án repülőgép szerencsétlenségben hunyt el harmadmagával. Hatvannégy éve nincs már köztünk, emléke, dalai azonban tovább élnek, ahogy sorstársaira, Richie Valensre és The Big Bopperre is emlékeznek a zenerajongók. Járeb Barnabásra, a győri Red Roosters frontemberére is nagy hatással voltak a túl korán legendává vált zenészek, vele beszélgettünk.

MTI 2023.01.27.

Holokauszt-emléknap: a zsidóság vesztesége az egész világ vesztesége

A szörnyű veszteség egész Európáé, az egész világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzet örök vesztesége - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, amelyet a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány szervezett pénteken Budapesten.

Győr+ 2023.01.15.

In memoriam Lengyel Sándor

Televíziónk és rádiónk is egy különleges összeállítással készül, így emlékezve szeretett kollégánkra, a decemberben elhunyt Lengyel Sándorra.

Pécskai István 2022.11.17.

16 éve hunyt el a leghíresebb magyar ember

Tizenhat esztendővel ezelőtt hunyt el Puskás Ferenc, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, akit a legismertebb magyar embernek tartanak.

Hirdetés