Címke: emlékezés
Hirdetés
Győr+ 2022.01.24.

Méltó módon emlékeznek a tragikus sorsú Babicsek Bernátra

A fiatal, mindössze 41 éves színész és zenész Babicsek Bernát az év elején, egy lakástűz kapcsán, otthonában hunyt el. Elvesztése mindenkit megdöbbentett. A Turay Ida színház emlékműsort szervezett, illetve megalapítják a Babicsek Bernát-díjat is.

Havassy Anna Katalin 2022.01.20.

Még mindig hiányzol, Kékes Zoli!

Öt év telt már el, mégis nagyon nehéz még mindig elfogadni, hogy Sziszi, azaz Kékes Zoltán, a Dolly Roll ikonikus alakja nincs többé. A Dolly Roll sincs már öt éve. Szerencsére Dolly továbbra is énekel, de Sziszi nagyon hiányzik. Meg a gyermek és kamaszkorom gondtalan pillanatai, Szisziéktől kísérve.

Németh Boglárka 2022.01.19.

A holokauszt áldozataira emlékeznek

Január 27-e világszerte Holokauszt Nemzetközi Emléknapja. A Nyugat-Dunántúli Magyar-Izraeli Baráti Társaság az Izraeli Nagykövetség főszervezésében felhívást tett közzé. Január 20. és 26. között bárki elkészíthet egy fotót, amelyen egy A4-es lapot tartva a #WeRemember, magyarul #Emlékezünk felirattal szerepel.

Havassy Anna Katalin 2021.12.23.

Ács néni megmutatta mik az igazi karácsonyi értékek

A karácsony napjainkban már többnyire az üzletről, az ajándékokról, a szállodákról és a mértéktelenségről szól. Belehajszol minket a világ egy életmódba, amit nem is biztos, hogy akarunk. Csak sodor minket és a végére kiégünk. Vannak azonban olyan emberek, akikkel a találkozások valamit örökre megváltoztatnak. Sajnos a legtöbbjük nincs már velünk, de ilyenkor talán egy kicsit még többet gondolunk rájuk...

MTI 2021.11.08.

Négymillió dollárt hoztak Amy Winehouse személyes tárgyai

A várakozásokat messze felülmúló, 4 millió dolláros (1,24 milliárd forint) bevételt hozott a fiatalon elhunyt Grammy-díjas brit énekesnő, Amy Winehouse személyes tárgyaiból a hétvégén tartott kétnapos Beverly Hills-i árverés.

Garamvölgyi Imre 2021.10.31.

5 milliónyi mécses

Halottak napja van. Nincs a földön ember, aki ezekben a napokban ne gyújtana mécsest egy-egy ismerőséért, rokonáért, felebarátjáért. A halványan pislákoló mécsesek fénye ilyenkor ünnepi díszbe vonja a novemberi ködös estéken amúgy komor temetőket.

Németh Boglárka 2021.10.23.

A hősökre emlékeztek Győrben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek Győrben szombat délelőtt.

Győr+ 2021.10.23.

Mire emlékezünk október 23-án?

Békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki 1956 októberében Magyarországon a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-ai kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.

Földvári Gabriella 2021.10.22.

A hősökre emlékeztek az Újvárosi temetőben

Hagyományosan idén is megemlékezést tartottak Máté Mária és Szabó Béla, az 1956-ban mártírhalált halt, Újvárosban eltemetett fiatalok sírjánál pénteken a temetőben.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat