Címke: emlékezés
Hirdetés
Pécskai István 2022.11.17.

16 éve hunyt el a leghíresebb magyar ember

Tizenhat esztendővel ezelőtt hunyt el Puskás Ferenc, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, akit a legismertebb magyar embernek tartanak.

Havassy Anna Katalin 2022.11.10.

Nem halványul az öngyilkos kapus emléke

A német labdarúgó válogatott és a Hannover 96 csapat kapusa Robert Enke 2009. november 10-én lett öngyilkos. Halála ráirányította a figyelmet az élsporttal járó nyomásra, emléke pedig azóta sem halványul.

Győr+ 2022.11.02.

A hősi halottakat sem feledjük

Halottak napja alkalmából a rendőrség hősi halottaira emlékeztek az Országos Rendőrfőkapitányság épületében, köztünk a Győr-Moson-Sopron megyei Horváth Imre posztumusz hadnagyra és Ősz Zsigmond alhadnagyra.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.25.

Mindenszentek: koszorú, cserepes virág vagy csokor?

Közeledik Mindenszentek és Halottak Napja, a napokban sokan látogatnak ki a temetőkbe, országszerte. Ilyenkor a családok gyertyát gyújtanak és virágokkal emlékeznek elhunyt szeretteikre. Ahogy minden évben, ezúttal is nagy rohamra számítanak a virágüzletek, amelyek hatalmas kínálattal készülnek a kegyeleti ünnepekre. A tapasztalatok szerint ilyenkor a koszorú, a cserepes virág és a virágcsokor is népszerű, néhány éve pedig az úgynevezett sírtálakból is sok fogy. Híradónk a város egyik legnépszerűbb virágüzletében járt, hogy utánajárjunk, mivel díszítik elhunyt hozzátartozóik sírjait a győriek.

Havassy Anna Katalin 2022.10.20.

A városrendészek is vigyázzák az emlékezők biztonságát

Október közepétől egyre nagyobb a forgalom a virágboltoknál, a temetők környékén és a sírkertekben is. Az emberek már készülnek a halottak napjára, azonban sajnos a rossz szándékúak sem pihennek. A Városrendészet Győr járőrei is vigyázzák az emlékezők biztonságát.

Győr+ 2022.10.17.

Tíz éve ölték meg Szita Bencét

Október 29-én lesz tíz éve, hogy brutális gyilkosság áldozata lett a Somogy megyei Sántoson egy 11 éves kisfiú, Szita Bence, akivel apja barátnőjének a megbízásából két hajléktalan férfi végzett. A példa nélküli gyerekgyilkosság előadója Lantos Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) őrnagya volt, aki egyedül a Zsaru Magazin munkatársának nyilatkozott az ügyről.

Havassy Anna Katalin 2022.09.11.

9/11: véget ért a béke és biztonság hamis érzése

Huszonegy éve már, amikor nem csak Amerika, hanem az egész világ sokkhatás alá került. Ekkor történt ugyanis az al-Kaida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata az Egyesült Államok ellen. Az Ikertornyok összedőltek, rengeteg emberélet veszett oda és az emberekben örökre megingott a béke és a biztonság érzése. Emlékezzünk ma is arra a napra, az áldozatokra és a hősökre.

Földvári Gabriella 2022.08.28.

Az utolsó túlélő

Ferenc 7 éves volt, amikor Révfaluban, a lebombázott Torkos-kastély pincéjéből kimenekítette édesapja barátja. Nagyapja és még hatvanan nem élték túl a szörnyű pusztítást.

Németh Boglárka 2022.06.28.

Névtábla Jordán László emlékére

A város önkormányzata és a Bencés Diákok Győri Egyesülete emléktáblát állított Dr. Jordán László, jogász, győri bencés öregdiák, lokálpatrióta emlékére. A táblát-amely a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium oldalfalára került-kedd délután avatták fel.

Hirdetés