Címke: élelmiszer
Hirdetés
MTI 2023.06.01.

Elindult az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása

Június 1-jétől elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására. Ez egy újabb kormányzati intézkedés a magyar családok és nyugdíjasok védelmére. Az élelmiszerüzletekben 20 termékkategóriában számíthatnak a vásárlók árleszállításokra - erősítette meg közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

MTI 2023.04.06.

Online árfigyelő rendszert hoz létre a kormány

Az infláció letörése érdekében fogyasztóvédelmi intézkedésekről egyeztetett Varga Judit és Nagy Márton - közölte az Igazságügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Szigeti Sándor 2023.02.09.

Kertészkedés ásó, kapa és locsolókanna nélkül

Dr. Gyulai Iván ökológus személyében különleges vendége lesz február 14-én a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélynak. A szakember arról tart előadást, hogyan kertészkedhetünk a természettel.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.09.

4,5 milliárd forinttal támogatja a kormány a kis hentesüzleteket

Ezt Nagy István agrárminiszter jelentette be közösségi oldalán. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következtében kialakult energiaválság, és a nehéz gazdasági viszonyok ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett.

Szerző és fotók: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.06.

A kereskedőktől akár indulhat is az ünnepi roham

A Vásárcsarnok kereskedőitől akár indulhat is az ilyenkor szokásos, karácsony előtti roham. Legalábbis ezt mondták a Győr+ Média által megkérdezett zöldség-, gyümölcs- és húskereskedők, akik már felkészültek a nagyobb forgalomra. A tapasztalatok szerint déli gyümölcsből, friss áruból és néhány minőségi húsféleségből fogy jóval több az ünnep előtt, ez pedig valószínűleg idén sem lesz másképp. Az árusok is elismerik, nőttek az árak tavalyhoz képest, ennek ellenére jó forgalom bíznak karácsony előtt.

Szerző és fotó: Kárpát Zsolt 2022.12.03.

Pálinkaszentelés a Szent Miklós templomban

Ismét közeleg december 6-a, azaz Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend tizenhatodik alkalommal rendezett ünnepséget a győri Szent Miklós templomban, amelyen sor került a pálinka megáldására is.

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin 2022.12.03.

„Oda-vissza tölti az embereket, nekik a hasukat, nekem a lelkemet!”

A Győrben is megtalálható ételdobozokat egész évben látogatják a rászorulók. Télen és karácsony közeledtével pedig a szokottnál is nagyobb szükség van a testet és lelket is tápláló finom falatokra. Néhány szabályt azonban mindenképp be kell tartani, az adónak és a kapónak is.

Földvári Gabriella 2022.11.25.

Adventkor is nyitva a Dunakapu téri piac

Elkezdődött az adventi forgatag, a Dunakapu téren is több attrakció várja a látogatókat, az óriáskerék, a dodzsem és a faházak mellett azonban jól megférnek a piaci árusok is, akik egész évben, így decemberben is itt kínálják portékáikat.

Hirdetés