Címke: élelmiszer
Hirdetés
Győr+ 2023.10.24.

150 ezer forintnyi árut akart lopni a győri Lidlből

Egy férfi július 19-én 11 óra 15 perckor Győrben, a Jereváni úti Lidlben 142 168 forint értékben élelmiszereket és egyéb árucikkeket helyezett egy bevásárlókocsiba, majd azzal fizetés nélkül akart távozni.

MTI 2023.10.14.

Uniós oltalmat kapott a Lajta sajt

Az Európai Bizottság újabb magyar sajt elnevezését jegyezte be, ezzel 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma, így már 33 élelmiszer, 38 bor és 15 pálinka elnevezése védett az EU területén - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Győr+ 2023.10.12.

Ha ezt látja a banánon, ne vegye meg!

Facebook-csoportban figyelmeztette a vásárlókat egy brit férfi, hogy ne vásároljanak olyan banánt, amelyen apró fehér foltok vannak, mivel azok akár rovarfészkeket is tartalmazhatnak.

Havassy Anna Katalin 2023.10.02.

Az igazi Forró lángos Győr szívében készül

A lángos népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Van, aki a simára, van, aki a sajtos-tejfölösre esküszik. Sokan a nyárhoz kötik, pedig minden évszakban kiváló. Persze ha jó a tésztája, ha frissen sütik és finom feltétekkel pakolják meg. Győrben az igazi Forró lángos titkát ki más ismerné jobban, mint Forró Takács Hajnalka?!

MTI 2023.09.20.

Külföldön is keresett a prémium minőségű őrölt fűszerpaprika

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Magyarország őrölt fűszerpaprika külkereskedelmi egyenlege pozitív: míg elsősorban alacsonyabb értékű "tömegterméket" importálunk, addig a kivitel meghatározó része magas hozzáadott értékű, prémium termék - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán nyilvánosságra hozott körképéből.

MTI 2023.09.14.

Nébih: 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen

Jelölési hibák és túl alacsony vitamintartalom miatt 19 esetben hatósági eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) instant kakaóitalpor-vizsgálata alapján, amelyből kiderült, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 34 vizsgált termék megfelelt.

Győr+ 2023.09.13.

Tartós élelmiszerek behozatalával trükköztek

Adóelkerülő számlázási láncolatot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két vállalkozásnál is. Az akciókban a várható adómegállapítás biztosítására több mint 171 tonna kristálycukrot és csaknem 49 ezer liter étolajat foglaltak le 91,3 millió forint értékben.

MTI 2023.09.13.

Elindul az élelmiszermentő program

Az élelmiszermentési program összeköti Magyarország legnagyobb karitatív szervezeteit (Baptista Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Vöröskereszt) a törvényben meghatározott kiskereskedelmi láncokkal (Auchan, Tesco, Penny, Aldi, Lidl, Spar).

Hirdetés