Ha ezt látja a banánon, ne vegye meg!

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2023.10.12. 07:03

Facebook-csoportban figyelmeztette a vásárlókat egy brit férfi, hogy ne vásároljanak olyan banánt, amelyen apró fehér foltok vannak, mivel azok akár rovarfészkeket is tartalmazhatnak.

A friss poszt egy 2022 októberében kikerült Facebook-bejegyzésre válaszul érkezett egy aggódó brit élelmiszerlánc, az Asda vásárlójától, aki valami szokatlant vett észre az általa vásárolt gyümölcsön. A meg nem nevezett vásárló egy furcsa folt miatt kért segítséget a közösségi oldalon.

„Tudna valaki tanácsot adni, mi lehet ez a fehér lyuk a banánon? Tegnap vásároltam” – érdeklődött, majd a válaszokból kiderült, legrosszabb rémálma vált valóra.

Többen is megerősítették, hogy nagy valószínűséggel pók fészkel benne, így minél hamarabb zárja azt egy zacskóba, és vigye vissza, de legalábbis szabaduljon meg a gyümölcstől. Mint az egyik hozzászóló írta, ő nem volt elég gyors: „Velem ugyanez történt tavaly, vettem néhány banánt, amihez járt egy ingyenes pókfészek is, amiből apró pókok jöttek ki, elárasztották a konyhát.”

Az Asda szóvivője a LADbible-nek nyilatkozva állította, a friss fotókon vélhetően nem pókfészek látható: „Az a bizonyos fehér folt úgy néz ki, mint a lisztbogár fészke, amelyek teljesen ártalmatlanok, de mint más rovarok,  otthonosan mozognak a banánok között, és védett élőhelyet biztosítanak számukra.”

Pók vagy lisztbogár, érdemes megvizsgálni a vásárolt gyümölcsöt, mielőtt váratlan vendégekkel szembesülnénk.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó témák: #banán | #élelmiszer | #lisztbogár | #pók |