Címke: ÉDUVIZIG
Hirdetés
Győr+ 2023.08.12.

Már csak Győrt érinti a Rába árhulláma

Győrben tegnap dél körül tetőzött a folyó 435 cm-rel. Jelenleg is apadó a vízjárás. A városban kialakult magas vízszínesésnek köszönhetően a rakpart lezárására nem volt szükség, elöntés sem történt.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.08.

Győrnél csütörtökön tetőzhet a Rába

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt sok patakon és kisebb folyón alakult ki villámárvíz az elmúlt időszakban, Szlovéniában és Ausztriában hatalmas pusztítást végeztek a hirtelen többszörösére duzzadt vízfolyások. Házakat, településeket öntött el a víz és halálos áldozatokat is követelt a természeti katasztrófa. Idehaza a Mura és a Dráva mentén zajlik a legkomolyabb árvízi védekezés, de a Rába is árad. Még nem tudni pontosan, mikor tetőznek a folyók, Győrnél azonban valószínűleg a rakpartot se önti majd el a víz.

Győr+ 2023.06.19.

Rangos elismerés az ÉDUVÍZIG szakembereinek

A Magyar Hidrológiai Társaság tisztújító közgyűlésén rangos elismerésben részesült az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVÍZIG) két munkatársa.

Csollán Tamara 2023.05.26.

Győr-Szol Zrt: áradás után lesz takarítás

A Győr-Szol Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a belvárosi folyószakaszok mellett lévő rakparti sétálóutak és rézsűk tervezett tisztítását, takarítását a bizonytalan vízállás, a folyók időnkét tapasztalható kilépése miatt kénytelen későbbre halasztani.

Győr+ 2023.03.14.

Óriási elismerést kapott az ÉDUVIZIG dolgozója

Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott Pannonhalmi Miklós részére Magyarország köztársasági elnöke a vízügyi ágazatban végzett több, mint öt évtizedes, példaadó szakmai tevékenysége elismeréseként március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából.

Szöveg és fotó: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság FB 2023.03.03.

Megkezdődött a tavaszi üzemrend a Mosoni-Dunán

A tavaszi szabályozási időszakra való átállás 15 cm/24h intenzitású vízszintemelés mellett történt, mely március 31-ig tart. A Rába-Győr vízmércére vonatkozóan az időszakban a vízszint 140 – 250 cm között változhat a Duna vízjárástól függően.

Hirdetés