Címke: ÉDUVIZIG
Hirdetés
Győr+ 2022.09.07.

Harmincöt éve a vízügyért

Az ÉDUVIZIG igazgatósága minden évben adományoz „35 éves vízügyi szolgálatért” ezüst emlékérem kitüntetést és oklevelet az ennyi időt a vízügyi ágazatban eltöltött kollégáinak szakmai életútjuk elismeréseként.

Győr+ 2022.08.29.

Kitüntették az ÉDUVIZIG osztályvezetőjét

Augusztus 20-i állami ünnepünk alkalmából főigazgatói tárgyjutalomban részesült Konczné Nagy Andrea, a közgazdasági osztály vezetője, aki egy karórát kapott.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.26.

Vízügy: egyre súlyosabb az aszályhelyzet

Egyre súlyosabb az aszályhelyzet Magyarországon, már a viszonylag kedvezőbb helyzetben lévő észak-nyugat dunántúli régióban is nagyon alacsony a folyók és a tavak vízállása. Erről a vízügyi igazgatóság műszaki főigazgató-helyettese beszélt Híradónknak. Sütheő László arra figyelmeztetett, hogy kéthavi csapadékmennyiség hiányzik a vízgyűjtőkről, ami bizony egyre jobban meglátszik a régió vizein. A szakember kiemelte, a Rába alsó szakaszán és a Fertő-tónál a legrosszabb a helyzet, utóbbi vízállása soha nem volt még ilyen alacsony.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.20.

Négy év után ünnepelték a halvándorlás világnapját

A járvány miatt négy év kihagyással szervezett újra iskolásoknak szóló ismeretterjesztő programot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A szervezet is csatlakozott a nemzetközi szintű megemlékezéshez, melynek célja, a Halvándorlás Világnapján, felhívni a figyelmet az átjárható folyók és a vándorló halak jelentőségére.

Hirdetés