Címke: ÉDUVIZIG
Hirdetés
Győr+ 2023.03.14.

Óriási elismerést kapott az ÉDUVIZIG dolgozója

Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott Pannonhalmi Miklós részére Magyarország köztársasági elnöke a vízügyi ágazatban végzett több, mint öt évtizedes, példaadó szakmai tevékenysége elismeréseként március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából.

Szöveg és fotó: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság FB 2023.03.03.

Megkezdődött a tavaszi üzemrend a Mosoni-Dunán

A tavaszi szabályozási időszakra való átállás 15 cm/24h intenzitású vízszintemelés mellett történt, mely március 31-ig tart. A Rába-Győr vízmércére vonatkozóan az időszakban a vízszint 140 – 250 cm között változhat a Duna vízjárástól függően.

Győr+ 2023.02.07.

Iskolai előadások a Vízi Élőhelyek Világnapján

Két győri középiskolában, valamint a győrújbaráti általános iskolában tartottak előadást az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Vízi Élőhelyek Világnapján.

Győr+ 2022.09.07.

Harmincöt éve a vízügyért

Az ÉDUVIZIG igazgatósága minden évben adományoz „35 éves vízügyi szolgálatért” ezüst emlékérem kitüntetést és oklevelet az ennyi időt a vízügyi ágazatban eltöltött kollégáinak szakmai életútjuk elismeréseként.

Győr+ 2022.08.29.

Kitüntették az ÉDUVIZIG osztályvezetőjét

Augusztus 20-i állami ünnepünk alkalmából főigazgatói tárgyjutalomban részesült Konczné Nagy Andrea, a közgazdasági osztály vezetője, aki egy karórát kapott.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.26.

Vízügy: egyre súlyosabb az aszályhelyzet

Egyre súlyosabb az aszályhelyzet Magyarországon, már a viszonylag kedvezőbb helyzetben lévő észak-nyugat dunántúli régióban is nagyon alacsony a folyók és a tavak vízállása. Erről a vízügyi igazgatóság műszaki főigazgató-helyettese beszélt Híradónknak. Sütheő László arra figyelmeztetett, hogy kéthavi csapadékmennyiség hiányzik a vízgyűjtőkről, ami bizony egyre jobban meglátszik a régió vizein. A szakember kiemelte, a Rába alsó szakaszán és a Fertő-tónál a legrosszabb a helyzet, utóbbi vízállása soha nem volt még ilyen alacsony.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.20.

Négy év után ünnepelték a halvándorlás világnapját

A járvány miatt négy év kihagyással szervezett újra iskolásoknak szóló ismeretterjesztő programot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A szervezet is csatlakozott a nemzetközi szintű megemlékezéshez, melynek célja, a Halvándorlás Világnapján, felhívni a figyelmet az átjárható folyók és a vándorló halak jelentőségére.

Hirdetés