Címke: édesség
Hirdetés
Győr+ 2023.08.03.

Több mint 20 milliót forintot bírságot fizetett az adócsaló cég

Mégis jó üzletnek bizonyult a webáruházi édességbolt, de erre csak akkor jött rá a gazdálkodó, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is „ránézett a számokra”. Egy vállalkozás külföldről vásárolt egyebek közt édességet és kávét, majd webáruházon keresztül kínálta az árut, ám jövedelmet alig vallott be. A NAV munkatársai próbavásárlásként rendeltek néhány árucikket, hogy kiderüljön, mi lehet ennek az oka

MTI 2023.08.01.

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.07.06.

Végleg bezárt a legendás Bonbonetto sütiboltja

Februárban még úgy tűnt, nem kell búcsút venniük a győrieknek a Bonbonetto cukrászda legendás somlói galuskájától és gesztenyepüréjétől. A januárban bezárt cukrászda ugyanis süteményboltot nyitott a Pápai úton. Cseh István tulajdonos azonban úgy döntött, bezárja a Bonbonetto névre keresztelt üzletet is.

Mireider Máté 2023.03.20.

Édes’N – Az egykori Benedetto helyén nyílt Győr új fagyizója

Hétfőn az egykori, legendás Benedetto cukrászda helyén megnyitotta kapuit egy új süteményező és fagylaltozó. Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester személyesen tesztelték a kínálatot. A városvezetők egy padot is kihelyeztek az újonnan nyílt vendéglátóhely mellé, hogy ezzel is segítsék azt, hogy a győriek élvezhessék a hely által kínált finomságokat.

MTI 2023.03.09.

Fulladásveszély miatt hív vissza egy édességet a Nébih

Fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws, magyarul Zselés Tubusok Gyümölcsízzel megnevezésű termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.11.14.

Közel 8 millió darab Mikulás-csoki fogy évente

Az adventi időszakhoz köthető üreges csokoládé Mikulás-figura népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében, ebből a termékből évente közel 8 millió darabot értékesítenek a magyarországi piacon - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

MTI 2022.08.01.

Kiválasztották az ország tortáját

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Kárpát Zsolt 2022.07.21.

A puncs, vanília, csokoládé verhetetlen

Úgy tűnik a puncs, a csokoládé, a vanília népszerűségét nem tudják megtörni az új trendi ízek. Egy biztos, fagyiból bőven válogathatunk Győrben, mert hatalmas a kínálat, és nem csak a belvárosban, hanem szinte valamennyi lakóövezetben megtalálhatjuk kedvenc fagylaltozónkat. Ráadásul a nagy hőséget is elviselhetőbbé teszi a nyári édesség.

Győr+ 2022.07.17.

Magyar cukrász a világ második legjobb fagylaltkészítője

A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta.

Hirdetés