Címke: édesség
Hirdetés
Győr+ 2024.05.24.

Édességünnep Győrben

A pénteki nappal kezdetét vette a győriek kedvelt "ünnepe", a Győri Édes Napok. A fesztivál idén is minőségi finomságokkal várja a Széchenyi térre látogatókat.

Győr+ 2024.02.29.

Panír, a Győr+ TV főzőműsora – Aranygaluska vanília sodóval

Sokunk gyerekkori kedvencének elkészítését mutatjuk meg, ami egy hamisítatlan magyar étel. Bár az aranygaluska időigényes a kelesztés miatt, mégis megéri a fáradságot. Ráadásul Koksza séf a diót pekándióra cserélte, ami még ízletesebbé teszi édességünket.

Kovacsics "Koksza" István 2024.02.26.

A magyar aranygaluska Koksza-módra

Az aranygaluska egy igazi magyar desszert. Bár, ha belegondolunk, nem is desszert, főfogásként is megállja a helyét. 1862-ben Jókai Mór, Kakas Márton álnéven írt egy esszét a Vasárnapi Újságba, melyben egy olyan receptes gyűjteményt hiányol, melyben „tisztán magyar” ételek szerepelnek. Készített egy listát ezekről a tipikus magyar ételekről, ezen pedig ott találjuk a tordai aranygaluskát is. Mi készítsük el ennek a hagyományos finomságnak a Koksza-féle változatát!

Győr+ 2023.08.03.

Több mint 20 milliót forintot bírságot fizetett az adócsaló cég

Mégis jó üzletnek bizonyult a webáruházi édességbolt, de erre csak akkor jött rá a gazdálkodó, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is „ránézett a számokra”. Egy vállalkozás külföldről vásárolt egyebek közt édességet és kávét, majd webáruházon keresztül kínálta az árut, ám jövedelmet alig vallott be. A NAV munkatársai próbavásárlásként rendeltek néhány árucikket, hogy kiderüljön, mi lehet ennek az oka

MTI 2023.08.01.

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.07.06.

Végleg bezárt a legendás Bonbonetto sütiboltja

Februárban még úgy tűnt, nem kell búcsút venniük a győrieknek a Bonbonetto cukrászda legendás somlói galuskájától és gesztenyepüréjétől. A januárban bezárt cukrászda ugyanis süteményboltot nyitott a Pápai úton. Cseh István tulajdonos azonban úgy döntött, bezárja a Bonbonetto névre keresztelt üzletet is.

Mireider Máté 2023.03.20.

Édes’N – Az egykori Benedetto helyén nyílt Győr új fagyizója

Hétfőn az egykori, legendás Benedetto cukrászda helyén megnyitotta kapuit egy új süteményező és fagylaltozó. Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester személyesen tesztelték a kínálatot. A városvezetők egy padot is kihelyeztek az újonnan nyílt vendéglátóhely mellé, hogy ezzel is segítsék azt, hogy a győriek élvezhessék a hely által kínált finomságokat.

MTI 2023.03.09.

Fulladásveszély miatt hív vissza egy édességet a Nébih

Fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws, magyarul Zselés Tubusok Gyümölcsízzel megnevezésű termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.11.14.

Közel 8 millió darab Mikulás-csoki fogy évente

Az adventi időszakhoz köthető üreges csokoládé Mikulás-figura népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében, ebből a termékből évente közel 8 millió darabot értékesítenek a magyarországi piacon - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Hirdetés