Címke: duális képzés
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.14.

Vár a győri szakképzés

Fontos határidő jön a továbbtanulásban gondolkodó diákok életében, február 21-ig kell beadni a jelentkezéseket a szakképző intézményekbe. A Győri Szakképzési Centrum 12 győri iskolája is várja a tanulókat, a szakképző intézményekben közel 50, a technikumokban mintegy 60 szakma közül lehet választani. A technikumi szakmák iránt évek óta többszörös a túljelentkezés, míg érdekes módon a szakképző iskolák nehezebben tudják felölteni a létszámot. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja szerint, aki őket választja, biztosan nem bánja meg.

Orosz Sándor 2023.06.20.

Nemzetközi autószerelő versenyt rendeznek Győrben

A nívós megmérettetésen 11 ország legjobbjai vesznek részt. A Győr+ Rádió reggeli műsorában Piri András, a Q-Service hálózat vezetője, a Young Car Mechanic nemzetközi tanulmányi verseny hazai főszervezője beszélt a részletekről.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.08.

Duális képzést indít a MÁV-Start a győri egyetemen

Csütörtökön 13. alkalommal rendezte meg a Széchenyi István Egyetem a Nemzetközi Közlekedéstudományi Konferenciát Győrben. A szakmai eseményen számos jövőbe mutató elképzelésről szó esett, így elhangzott a többi között az is, hogy a MÁV-Start Zrt. hamarosan duális képzést indít a győri campuson.

Győr+ 2023.04.27.

Bejött a Szakma Sztár az audis diákoknak

Immár 16. alkalommal adták át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett, többek között az Audi Hungaria által is szponzorált Szakma Sztár Fesztivál keretén belül az ország legjobb fiatal szakembereinek járó díjakat. Az országos tanulmányi versenyen az Audi Hungaria négy tanulója is dobogós helyezést ért el.

Németh Boglárka 2022.09.23.

A kamara a duális partnereknek is segít

A szakképzésben duális partnerként is funkcionáló cégek és vállalkozások számára nyújt segítséget a megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Ficsór Dávid 2022.04.22.

Szakmai nap, a duális képzés keretében

Szakmai napot tartottak a Borsodi Műhely győri telephelyén, ami a duális tanulóképzésről szólt és többek között üzembejárást is beiktattak a programba.

Győr+ 2021.06.11.

Audi Hungaria: több mint 150 tanuló vizsgázott duális szakképzési rendszerben

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció oktatására és magas szintű képzésére. A vállalat partnerintézményeivel immár két évtizede sikerrel működteti duális szakképzési rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal gyarapítja elméleti és gyakorlati tudását 14 szakmában.

Hirdetés