Címke: beruházás
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.03.27.

A folyópart ékköve lesz az új rendezvényközpont

A vízisport centrum szomszédságában, a Töltésszer utcában épül a vármegyei önkormányzat új épülete. A modern rendezvényközpont funkciójában is egyedi megoldásokat kínál, de már most látható, hogy ha elkészül a Mosoni-Duna partjának egyik ékköve lesz a komplexum. A 800 millió forintból, európai uniós és a vármegye saját forrásából megvalósuló beruházás bokrétaünnepségét hétfőn tartották.

MTI 2023.02.28.

A 30 éves Lipóti Pékség legnagyobb üzeme épült meg Hatvanban

Magyarország legnagyobb sütőüzemét adták át Hatvanban kedden; a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forintos új üzemének átadásán a pénzügyminiszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai célja a rendszerváltás idején meggyengített hazai élelmiszeripar újjáépítése.

Zombai-Kovács Ákos 2023.02.17.

Az ország legmodernebb mentőállomása épül Győrben

Látványosan épül és lassan a finiséhez ér a több mint négymilliárd forint kormányzati forrásból megvalósuló új, győri mentőállomás. Erről a fejlesztést kezdeményező országgyűlési képviselő és az OMSZ régióigazgatója számoltak be pénteken, a beruházás helyszíni bejárásán. Kara Ákos és dr. Rosta Máté Tivadar kiemelték, a létesítmény júliusra készülhet el, a szakemberek pedig ősztől vehetik majd birtokba. Az új mentőállomás 10 mentőegység és mintegy 100 munkatárs új otthona lesz.

hirdetés
Mireider Máté 2023.02.13.

Lezárult a Tatai út kapacitásbővítő beruházása

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert több mint 980 millió forintos európai uniós támogatásból és 236 052 625 millió forint önerőből valósította meg a projektet.

Földvári Gabriella 2023.02.02.

Áltetőt kap a bencés épületegyüttes

Látványos munkálatok folynak a Széchenyi téren, a bencés rendház és iskolaközpont megújítása kapcsán. A novemberben kezdődött felújítás során beépítik a rendház tetőterét és megtörténik az épületek tetőcseréje is.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2023.01.25.

Nagy Márton: 2023-ban kivédjük a recessziót!

A megsokasodott gazdasági kihívások ellenére el kell kerülni a recessziót, sőt, a magyar kormány célja, hogy a 2022-es 4,5 százalékos növekedést követően 1,5 százalékos növekedést érjen el az ország 2023-ban - jelentette ki Nagy Márton.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.21.

Kara: közösen fejlesztettük a térséget

Az előző ciklusokban azért dolgoztam és a mostani ciklusban is azért dolgozom, hogy a térségben élők biztonságban élhessenek, közben pedig minél több, a hétköznapjaikat segítő beruházás valósulhasson meg. Így fogalmazott Híradónknak Kara Ákos. Az országgyűlési képviselő kiemelte, minden városrészre igyekezett odafigyelni és a vidéki településeken is olyan fejlesztéseket támogatott, amik a leginkább szolgálják a helyieket. A politikus kiemelte a Kovács Margit iskola és a Págisz energetikai felújítását, de beszélt a 83-as számú főút, kétszer kétsávosításáról is.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.21.

Simon: kihívásokkal teli év volt 2022

Kihívásokkal és feladatokkal teli év volt a 2022-es, ezt mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő még egyszer megköszönte a választópolgárok bizalmát, aminek köszönhetően ismét a Parlamentben dolgozhat a város fejlődése érdekében. A politikus kiemelte, az energiaválság komoly kihívások elé állítja az országot és Győrt is, ennek ellenére idén is meghatározó fejlesztések indultak vagy zárultak le a városban.

MTI 2022.12.17.

Orbán Viktor: a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk

A világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország, a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bukarestben, mielőtt aláírták az Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést.

Hirdetés