Címke: beruházás
Hirdetés
Győr+ 2024.01.17.

A MÁV liftekkel fejleszti a tatabányai vasútállomást

A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében három új felvonó épül Tatabánya vasútállomáson, melyből kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd. Az új lifteket tervezetten év végétől használhatják majd az utasok.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.12.21.

Játszóhely és padok karácsonyra

Új játszóhelyet kaptak karácsonyra a kisbácsai Szitásdombon és környékén lakó családok, a Csonkaér út, illetve a Csipkerózsa utcai játszótéren kikapcsolódók pedig új padoknak örülhetnek az ünnep közeledtével. Erről a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Győr+ Médiának. Bárány István kiemelte, az összesen több mint 4 millió forint értékű fejlesztések saját keretéből valósultak meg, mindegyik helyszínen lakossági kérésre.

Földvári Gabriella 2023.12.03.

Dr. Szálasy László: Fontos a fásítás, a zöldítés a még élhetőbb városrészért

Dr. Szálasy László Adyváros és Nádorváros középső részének, vagyis a 8-as számú választókerületnek a képviselője. Az ebben az önkormányzati ciklusban alakult Környezetvédelmi Bizottság elnöke, ismert és elismert orvos – ezúttal vele beszélgettünk arról, milyen fejlesztések zajlottak a városrészében.

Földvári Gabriella 2023.11.26.

A nagy beruházások mellett a kisebbekre is jut energia

Kovács Tamás 2002 óta a 9. számú választókerület önkormányzati képviselője, Marcalváros, Nádorváros és Adyváros egy-egy része tartozik hozzá. A pedagógus végzettségű politikus mindent megtesz azért, hogy a városrészben élők érdekeit képviselje, a problémáik megoldásában segítsen.

Mireider Máté 2023.10.02.

Gyárbővítést és új munkahelyeket jelentett be Győrben Szijjártó Péter

A győri MELECS 2021. július 13-án kezdte meg kapacitásbővítő beruházását. Ennek összköltsége 4,315 milliárd forint, amelyből a most átadott gyártócsarnok és raktárterület-bővítés, valamint gépbeszerzés valósult meg. A projekthez 863 millió forint támogatást nyert el a vállalat egyedi kormánydöntés (EKD) keretében.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.09.27.

83-as út: elkészült a Malom utcai jelzőlámpa

Végéhez közeledik az új 83-as számú főút műszaki átadás-átvétele, hamarosan átadhatják a Győrt és Pápát összekötő, 36 kilométer hosszú, kétszer kétsávos utat. Erről a fejlesztés egyik kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, az egész régió számára fontos beruházás mintegy 100 milliárd forint, állami forrásból valósul meg és gyorsabbá, valamint biztonságosabbá is teszi a közlekedést. A győri bevezető szakaszon, két helyen nyomógombos jelzőlámpát telepítenek, a Malom utcai csomópontnál lévő már el is készült. 

Hirdetés