Bölcsőde, mi reményt ad a jövőre!

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.06.01. 19:01

Kormányzati támogatással 430 millió forintból valósult meg Nagyszentjánoson az új bölcsőde megépítése, melyben modern, minden igényt kielégítő körülmények között, több mint 20 kisgyerek ellátása lesz biztosított a jövőben. Az intézmény ünnepélyes átadóján kiderült: Nagyszentjánoson az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztést könyvelhettek el, melyek kivétel nélkül hiánypótló beruházásnak bizonyultak a településen.

Kerítésre kötözött színes lufik lengtek a szélben pénteken Nagyszentjánoson az Árpád utcában.

A korszerű központ udvarán léggömbökből bohóc formázott kedves állatokat, a picik rajzoltak, míg szüleik izgatottan várták a település legújabb ékszerdobozának megnyitóját.

A Huncutka Bölcsődével egy nagy álom vált valóra. „Egy fénypont, hogy egy új intézménnyel szolgálhatjuk az itt élő családokat. Nagyon sok kisgyermek született az elmúlt időszakban, én azt szoktam mondani, hogy soha ennyi babakocsi nem gurult még Nagyszentjános utcáin, mint mostanában.

Már van egy kis családi bölcsődénk és teljes kapacitással üzemel az óvodánk is, tényleg régóta kinőttük létszámban ezeket a létesítményeket. A most átadott, már két éves korú kicsiket is fogadó, 28 férőhelyes, de valójában 24 fős bölcsőde sokak számára nyújt majd segítséget” – mondta kérdésünkre az ünnepségen Friderics Cecília.

A polgármester büszkén mesélte az elért eredményeket, hiszen az utóbbi években is fejlesztés fejlesztést követett.

„Egy évvel ezelőtt ünnepeltük az új Vásárcsarnokunk megnyitását, ami egy nagyon jó találkozási pontként és közösségi térként is funkcionál, nemrégiben egy utat és parkolóhelyeket adtunk át, épül és szépül a falu. Ebben a ciklusban, 2019 óta 1 milliárd forint feletti fejlesztés valósult meg, de még vannak beadott pályázataink is” – tette hozzá a település vezetője.

Az új, kormányzati támogatással, 430 millió forintból megvalósuló, 5% önerővel bíró beruházás részeként közel 50 millió forintot fordítottak a különböző berendezésekre, játékokra és eszközökre. Nem kétség, mosolygós arcokból, vidám gyerekekből nem lesz hiány a Huncut Manó és Huncut Tündér csoportban.

„Hihetetlen, hogy eddig eljutottunk, nagyon sok munka kísérte álmaink megvalósulását. Bízunk benne, hogy a már jól működő ellátórendszerünkbe beilleszkedik a bölcsőde, és mindenki megelégedettségére tudunk majd dolgozni. A jelenlegi családi bölcsődénkben nyolc kisgyermeket tudunk fogadni, úgyhogy óriási előrelépést jelent ez a 420 négyzetméteres, rengeteg helyiséggel és csodálatos udvarral kiépített intézmény” – mesélte meghatottan Kocsisné Gerencsér Ildikó intézményvezető.

A régió fejlődése töretlen, ezt példázzák az ilyen és ehhez hasonló projektek, ami hatalmas visszaigazolás Kara Ákosnak is.

„Sok-sok évvel ezelőtt megfogalmazták az itt élők, hogy ha tud a kormányzat és a helyi önkormányzat segíteni abban, hogy bölcsőde nyílhasson Nagyszentjánoson, az biztos, hogy sokat fog jelenteni a közösség jövőjét illetően.

De térségünkben nagyon sok beruházásnak örülhettünk, a minap például ugyancsak egy bölcsődét adhattunk át Ravazdon, de más vidéki településeken is sorolhatnánk a fejlesztéseket. Nyilván azért dolgozunk, hogy béke legyen Európában, nyilván azért dolgozunk, hogy fejlődjön Győr és nyilván azért dolgozunk, hogy fejlődjenek a vidéki települések” – zárta a köszöntők sorát az országgyűlési képviselő, majd a találkozón megjelentek felfedezhették a Huncutka Bölcsőde minden kis szegletét.