Címke: Baross Gábor
Hirdetés
Győr+ 2024.04.13.

Győri delegáció járt Ilavában

Ilava kisváros Szlovákiában, közel a cseh határhoz, Trencséntől alig 20 kilométerre. A település azonban szorosan kötődik Győrhöz jelenével és múltjával. Innen nem messze, Pruzsinán született ugyanis Baross Gábor, a Vasminiszter, halála után pedig Klobusicban (ma Ilava városrésze) temették el.

Mireider Máté 2023.10.12.

Az Audi és a Rába kapta a Baross Gábor-díjat

Idén tavasszal új városi díj létrehozásáról döntött a közgyűlés. A Baross Gábor – Győr Gazdaságáért-díj a győri Vasminiszternek állít méltó emléket, és annak a magánszemélynek vagy cégnek adományozható, aki a gazdasági életben, vagy gazdasági tevékenységével Győrt szolgálja, a város hírnevét öregbíti. Az első díjátadót szerdán este tartották a Zsinagógában, ahol az Audi Hungaria Zrt., és a Rába Járműipari Holding Nyrt. kapták az elismerést.

J. Kovács Andrea 2023.07.06.

Baross Gáborra emlékeztek Győrben

Egy rendkívüli emberre, Baross Gáborra, városunk egykori országgyűlési képviselőjére és díszpolgárára emlékeztek ma, születésének 175. évfordulóján. A Baross Gábor Emléktársaságnak köszönhetően már régi hagyomány, hogy Győr, és a szlovákiai Ilava küldöttsége együtt hajt fejet a vasminiszter előtt.

Pécskai István 2023.03.24.

A Jedlik és a Baross iskola is előkelő helyen a technikumok rangsorában

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) elkészítette a technikumokat rangsoroló országos TOP 100-as listát, amelyen két győri iskola is előkelő helyen végzett. A Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium  a negyedik, a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum pedig a tizedik helyet szerezte meg.

Ficsór Dávid 2022.09.08.

Emlékkiállítás nyílt a “Vasminiszter” tiszteletére

Emlékkiállítást nyílt csütörtökön délelőtt a győri vasútállomás utascsarnokában. Az Arany János Művelődési Ház MÁV - ART kiállítóterében Baross Gábor életútját és legfontosabb intézkedéseit mutatják be a paravánokon

Hirdetés