A Jedlik és a Baross iskola is előkelő helyen a technikumok rangsorában

Pécskai István Fotó: Győr+ Média
2023.03.24. 16:31

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) elkészítette a technikumokat rangsoroló országos TOP 100-as listát, amelyen két győri iskola is előkelő helyen végzett. A Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium  a negyedik, a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum pedig a tizedik helyet szerezte meg.

A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a diákok milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.

,,Mindannyian nagyon örülünk, hogy ezen a listán közvetlenül a dobogó közelében sikerült végeznünk. Négy-öt évvel ezelőtt egyébként a HVG listáján az első helyet szereztük meg a technikumok rangsorában. A siker elsősorban a jól képzett és elhivatott tantestületnek, illetve a jó képességű és szorgalmas diákok remek teljesítményének köszönhető. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen paraméterek alapján rangsorolják az iskolákat. A továbbtanulás, a nyelvvizsgák száma meghatározó, illetve a szakmai tanulmányi versenyek eredménye is sokat nyom a latba. Büszkeséggel tölt el, hogy nem volt olyan verseny az elmúlt időszakban, amelyen a legjobb háromban ne lett volna legalább egy jedlikes” – nyilatkozta Módos Gábor, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium igazgatója a Győr+ Médiának.