Címke: balett
Hirdetés
Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.27.

Vizsgáztak a jövő táncművészei

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal, növendékekkel, koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen a tizenhárom, utolsó éves diák mutatta be munkájának gyümölcsét. Klasszikus balett és modern tánc kategóriákban vonultak a tehetségek a nagyérdemű elé. A négy és fél órás vizsga során a fiatalok bemutatták az alapoktól kezdve az összes technikát, ráadásul a számonkérés legvégén egy közös produkcióval is megjutalmazták bíráikat.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.02.20.

Győri balettsiker nemzetközi vizeken

Újabb nagyszerű díjat zsebelt be a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola egyik növendéke. Seruga Petra, 11. évfolyamos tanuló 40 ország versenyzői közül a Bécsben tartott nemzetközi balett versenyen szerzett 4. helyezést, ráadásul a legtechnikásabb előadó különdíját is bezsebelhette. Derczó Tibor igazgató szerint hatalmas eredmény, hogy egy 17 éves táncművész ilyen nemzetközi sikereket ér el a felnőttek között. Seruga Petra 4 éves kora óta balettozik, mostani koreográfiájában egy összetört lélek vívódásait mutatta be, melyet stábunknak is előadott.

Németh Boglárka 2022.03.31.

Dalok a bolhapiacról, győri közreműködőkkel

A Győri Balettel és a győri Karzat Színház művészeivel kel életre Kiss Tibi elképzelt színdarabja. A gitáros-producer Vastag Gáborral közösen, 2018-ban indította útjára az Aranyakkord formációt, május 11-én pedig Dalok a bolhapiacról címmel új, összművészeti előadással érkeznek a fővárosi Müpába. A dalok Pál Kálmán, a Karzat Színház rendezőjének elképzelései szerint rendeződnek újra, a zenészekhez pedig a Győri Balett és a Karzat Színház művészei is csatlakoznak. Híradónk stábja a produkció próbáján járt.

Ficsór Dávid 2022.02.28.

Megtették az első (tánc)lépéseket a táncos karrier felé

Balett-termi képesítő vizsgát rendeztek hétfőn a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium végzős diákjainak. Nyolc klasszikus balett és öt kortárs-modern táncos adott számot az elmúlt években szerzett tudásáról. Derczó Tibor, az intézmény igazgatója a Győr+ Médiának azt mondta, a táncművész tagozat egyik legfontosabb eseménye a termi képesítő vizsga, mely jeles vizsgabizottság előtt zajlott a hét első napján.

Németh Boglárka 2022.01.13.

Mozogni és tanulni is szerető gyerekeket várnak

Mozogni és tanulni egyaránt szerető gyerekeket vár a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola. Az intézmény idén is nyílt napra invitálta azokat a kicsiket és szüleiket, akik érdeklődnek az iskola képzése iránt és szeretnének bekerülni a szeptemberben induló első osztályba. Rengeteg érdeklődőt vártak a csütörtöki programra, akik közül január végén választják ki véglegesen azokat, akik valóban bekerülhetnek az iskolába.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.21.

Rudi idén utoljára menti meg a karácsonyt

Ismét nagy sikerrel vitte színpadra mesebalettjét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium. Az előadáson az intézmény közel 200 táncos diákja lépett fel, a hétévestől a végzős növendékekig. A „Rudi megmenti a karácsonyt” című mesebalett koreográfusa, Sebestyén Bálint, a Győri Balett Harangozó-díjas táncosa, a növendékeket pedig az intézmény balettmesterei tanították be. A hétfői előadáson az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, Simon Róbert Balázs is köszöntötte az ifjú balettosokat és a nézőket.

Hirdetés