Címke: balett
Hirdetés
Pulai Sarolta 2024.03.04.

Végzős növendékek vizsgáztak

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal és koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen az utolsó éves diákok mutatták be munkájuk gyümölcsét.

Ficsór Dávid 2023.12.19.

Mindig lesz karácsony!

Legyen mindig karácsony! Ez az álma annak a két balettiskolás kislánynak, akik a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola ünnepi darabjának főszerepét táncolják.

P. Csapucha Adrienn 2023.12.12.

A kultúra 2023-ban is remekelt Győrben

A kulturális intézmények vezetőinek és képviselőinek köszönte meg egész éves munkáját a város vezetősége kedden a városházán, az ünnepi hangulatot árasztó Bisinger teremben. Az elmúlt időszakban a nehézségek ellenére is kiválóan teljesítettek a társulatok, összefogással nagy sikereket értek el, magas minőségi előadásokat és közösségi életet teremtve Győrben. A sikerek 2023-ban is folytatódtak, országosan és nemzetközileg is vitték a város kulturális jó hírét a létesítmények.

Farkas Mónika 2023.11.07.

Fénytörés Győrben

Vasárnap este Győrben érkezik a Margaret Island „Szabadon szép a tánc” elnevezésű országos turnéja a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. A népszerű együttes eddigi történetének legnívósabb produkcióját vitte színpadra az ambiciózus táncosokkal.

Mihályi Orsolya 2023.09.26.

24 éve a Győri Balett szolgálatában

A balettes hivatás szépségéről és nehézségeiről mesélt Horváth Krisztián, érdemes hallgatni az őszinte beszélgetést.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.27.

Vizsgáztak a jövő táncművészei

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal, növendékekkel, koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen a tizenhárom, utolsó éves diák mutatta be munkájának gyümölcsét. Klasszikus balett és modern tánc kategóriákban vonultak a tehetségek a nagyérdemű elé. A négy és fél órás vizsga során a fiatalok bemutatták az alapoktól kezdve az összes technikát, ráadásul a számonkérés legvégén egy közös produkcióval is megjutalmazták bíráikat.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.02.20.

Győri balettsiker nemzetközi vizeken

Újabb nagyszerű díjat zsebelt be a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola egyik növendéke. Seruga Petra, 11. évfolyamos tanuló 40 ország versenyzői közül a Bécsben tartott nemzetközi balett versenyen szerzett 4. helyezést, ráadásul a legtechnikásabb előadó különdíját is bezsebelhette. Derczó Tibor igazgató szerint hatalmas eredmény, hogy egy 17 éves táncművész ilyen nemzetközi sikereket ér el a felnőttek között. Seruga Petra 4 éves kora óta balettozik, mostani koreográfiájában egy összetört lélek vívódásait mutatta be, melyet stábunknak is előadott.

Hirdetés