Címke: bácsa
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.12.21.

Játszóhely és padok karácsonyra

Új játszóhelyet kaptak karácsonyra a kisbácsai Szitásdombon és környékén lakó családok, a Csonkaér út, illetve a Csipkerózsa utcai játszótéren kikapcsolódók pedig új padoknak örülhetnek az ünnep közeledtével. Erről a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Győr+ Médiának. Bárány István kiemelte, az összesen több mint 4 millió forint értékű fejlesztések saját keretéből valósultak meg, mindegyik helyszínen lakossági kérésre.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.11.30.

Bácsai Börze lesz szombaton

Használt gyermekruha játék- és mesekönyv börzét rendeznek szombaton Kisbácsán, a Tulipános Általános Iskolában.

Földvári Gabriella 2023.10.22.

A fejlesztéseknek követnie kell a bővülő lakosságszámot

Bárány István, Bácsa, Kisbácsa, Víziváros, Révfalu és Sárás független képviselője az elmúlt időszak fejlesztéséről szólva elmondta, több, a lakosság számára fontos beruházás történt, de mivel folyamatosan költöznek a körzetébe fiatal, gyermekes családok, ezért fejlesztésre minden területen szükség van.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.10.19.

Közérdekű munkások Bácsán

A Győr-Szol mellett közérdekű munkások is dolgoznak Bácsán, Kisbácsán és Révfaluban és Sáráson, hogy minél tisztábbak és rendezettebbek legyenek a közterületek. Erről a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Győr Plusznak. Bárány István kiemelte, a 7 közérdekű munkás több száz munkaórában takarítja a parkokat, játszótereket és az árkokat. A városrészben már hagyomány, hogy közérdekű munkavégzőket vonnak be a közterületek gondozásába, a jogi kereteket pedig a helyi polgárőrség biztosítja.

Ficsór Dávid 2023.09.16.

Remek hangulat a bácsai nyárbúcsúztatón

Bácsán szombaton búcsúztak a nyártól, ahol nagyszabású programot szerveztek a Kinizsi Pál utca és az Úttörő utcai játszótér közötti téren.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.09.12.

Méltó módon zárhatjuk a nyarat Bácsán

Régi hagyománya van Bácsán a közös ünneplésnek, melynek időpontja sokszor változott az évek során. Volt, hogy tavasszal, vagy épp nyár közepén volt alkalma találkozni a környékbelieknek, idén viszont a sűrű városi programok miatt egy nyárzárót álmodtak meg a szervezők szeptember 16-ra.

Győr+ 2023.09.08.

Utcabállal és koncertekkel érkezik a Bácsai Nyárzáró

Gyerekprogramokkal és koncertekkel, este pedig utcabállal érkezik a Bácsai Nyárzáró, amelyet jövő héten szombaton délután rendeznek a Kinizsi Pál u. és az Úttörő utcai játszótér közötti téren.

Szigeti Sándor 2023.07.31.

„A focipálya a második otthonom”

Azt mondja, nem vándormadár típus, Bácsán nőtt fel, ahol sorsa összeforrt a futballal, és itt is képzeli el az életet – a friss Bácsa szolgálatáért díjas Alföldi Zoltánnal beszélgettünk.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.04.

Csapadékvíz gócpontokat számolnak fel Bácsán

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Bárány István önkormányzati képviselő a polgármesteri viziten tűzték feladatlistára a kisbácsai Kultúrház utca csapadékvíz gócpontjainak felszámolását. Nagyobb esők alkalmával, az utca három pontján rendszeresen megállt a víz, sokszor még a kertekbe is befolyt, ezt orvosolják most, úgynevezett szikkasztó zsompok beépítésével. A Győrben először alkalmazott megoldás gazdaságos és klímabarát, a homok altalaj számára pedig jól jön a csapadék az optimális nedvesség fenntartásához.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.06.

Bácsa: kortalan tornapálya közel 6 millióból

Kortalan tornapálya készült el Bácsa városrészben, erről a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Győr Plusznak. Bárány István be is mutatta, hogyan kell használni a két helyszínen telepített, speciális eszközöket. A Bácsai tó partján és Bácsa városrészközponti parkjában, az orvosi rendelő mellett kiépített tornapályákon bárki, a fiatal sportolóktól kezdve egészen az idősekig fitten tarthatja magát, úgy, hogy közben a szabad levegőn is van. A közel 6 millió forintból megvalósult fejlesztésre, ami képviselői keretből készült, komoly igény volt a bácsaiak részéről.

Hirdetés