Bácsa: kortalan tornapálya közel 6 millióból

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.04.06. 11:17

Kortalan tornapálya készült el Bácsa városrészben, erről a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Győr Plusznak. Bárány István be is mutatta, hogyan kell használni a két helyszínen telepített, speciális eszközöket. A Bácsai tó partján és Bácsa városrészközponti parkjában, az orvosi rendelő mellett kiépített tornapályákon bárki, a fiatal sportolóktól kezdve egészen az idősekig fitten tarthatja magát, úgy, hogy közben a szabad levegőn is van. A közel 6 millió forintból megvalósult fejlesztésre, ami képviselői keretből készült, komoly igény volt a bácsaiak részéről.

Vadonatúj eszközök állnak a Bácsai tó partján, alig pár száz méterre a legendás lápi póc szobortól. A környékbeliek igénye volt, hogy lehessen a szabad téren sportolni, erre reagált a körzet képviselője a közel 6 millió forint értékű fejlesztéssel.

Bárány István már ki is próbálta az új eszközöket. „Mindig egyeztetek a lakossággal, hogy mire van igényük, sokan kérték, hogy lehessen szabadtéren mozogni, sportolni, ezért tartottam fontosnak a kortalan tornapálya megvalósítását, amit azonnal használatba is vettek a környéken élők” – mondta Bárány István önkormányzati képviselő.

Abban, hogy pontosan milyen eszközöket telepítsenek egy a közelben lakó testnevelés tanár segített. „Mi is itt lakunk a környéken, úgyhogy szívesen tettem eleget képviselő úr felkérésének, úgy állítottam össze a különböző eszközöket, hogy azok lehetőleg minden testrészt megmozgassanak illetve, hogy minden korosztály tudja használni azokat, egy helyszínben gondolkodtam, de aztán kettő lett belőle, nagyon örülünk a sportolási lehetőségnek” – fogalmazott Gergelyné Szalay Renáta, aki Bácsán lakik, de a kisbajcsi iskolában dolgozik testnevelőként.

A tornaeszközöket az idősebb korosztály is bátran használhatja. Kiss Emil már 80 éves, de meg se kottyant neki egy kis szabadtéri sport a bácsai tó partján.

„A feleségemmel itt lakunk egészen közel, mivel aktív életet élünk, szeretünk a természetben lenni, mozogni, már ki is próbáltuk az eszközöket, nagyon jó mindegyik, minden izomcsoportot kellemesen átmozgatnak” – hangsúlyozta a bácsai nyugdíjas. Az új eszközöket két helyszínre telepítették, a tóparton az éppen ott időzők mozoghatnak egy jóízűt, míg a városrészközponti parkban akár a gyermekeiket a játszótérre kísérő apukák és anyukák is sportolhatnak a segítségükkel.

Kapcsolódó témák: #bácsa | #fejlesztés | #Győr | #mozgás | #sportolás |